Food

Recepten voor en met chocoladekoekjes

Chocolade, chocolade, chocolade. Heb ik het al vaak genoeg gezegd? Heb je er al zin in? We zochten een paar heerlijke recepten uit met chocoladekoekjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van zelfgemaakt Chocolate Chip Cookies ijs?

Chocoladekoekjes

Ingrediënten:

  • 100 gram pure chocolade
  • 80 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram boter
  • 1 ei
  • 50 gram witte chocolade
  • 1 zakje vanille suiker
  • 170 gram bloem

Bereiding:

Stap 1: Breek de pure chocolade in kleine stukjes. Smelt de chocolade in de magnetron tot het vloeibaar is of kook het in een pannetje.
Stap 2: Klop het ei, de suiker en de boter goed door elkaar. Vervolgens voeg je de bloem toe en dan kan je lekker gaan kneden.
Stap 3: Pak een deegroller en maak een mooie plak van het deeg. Gebruik vervolgens vormpjes om je koekjes.
Stap 4: Zet de oven op 150 graden en bak de koekjes in 20 minuten gaar.
Stap 5: Smelt de witte chocolade en versier de koekjes hiermee.

De lekkerste recepten voor en met chocoladekoekjes

Bron: Kids-n-fun.nl

Chocolate chip cookies ijs

Ingrediënten:

  • Vanille ijs
  • Een pak chocolate chip cookies

Bereiding:

Stap 1: Haal de koekjes uit de verpakking en doe ze in een grote bak. Het makkelijkst is wel dat de bak laag is. Stamp nu met een vezel (of iets anders) de koekjes in hele kleine stukjes.
Stap 2: Doe een laag ijs in een ovenschaal.
Stap 3: Voeg de kapotte koekjes toe aan het ijs. Even goed door elkaar mengen en je bent klaar! Je kunt het ijs meteen opeten, maar het is ook lekker om het weer even in de vriezer te zetten. Door de koekjes smelt het ijs wel sneller.

De lekkerste recepten voor en met chocoladekoekjes

Koekjes gevuld met pinda’s en chocolade

Ingrediënten:

  • 200 gr bloem
  • 100 gr boter
  • 30 gr poedersuiker
  • Snufje zout
  • 1 eigeel
  • 3-4 el water
  • Ongezouten pinda's
  • Gesmolten melkchocolade
  • Gesmolten witte chocolade.

Bereiding:

Stap 1: Voor het deeg begin je met het mengen van de bloem, boter, poedersuiker, zout en eigeel. Voeg water toe tot je een mooi glad deeg kunt maken. Leg afgedekt in de koelkast om te rusten.
Stap 2: Gebruik vormpjes om het deeg in te doen. Doe het alleen niet te dik, er moet wel een holte overblijven voor de vulling!
Stap 3: Bak de vormpjes in 10 minuten op 175 graden gaar.
Stap 4: Meng de pinda’s met de gesmolten melkchocolade en doe dit mengsel in de vormpjes. De witte chocolade gebruik je om te versieren.

De lekkerste recepten voor en met chocoladekoekjes

Bron: Chaima.nl

Ga jij deze recepten uitproberen?

Door Marit

LOVE dit artikel
12 meiden hebben deze blog geloved