Gratis sporten

Health door Redactie

Bewegen is goed voor je (duh!). Je krijgt er energie van, het helpt je gezond te blijven, je wordt er slank van en vaak ook blij. Toch is de drempel vaak hoog om naar een sportschool of sportvereniging te gaan. Daarom zochten wij een paar sporten op die je gratis kunt doen.

Touwtje springen

Ja inderdaad, oldskool! Vroeger heb je het vast wel gedaan op het schoolplein. Touwtje springen is een hele goede bezigheid. Het is leuk en je verbrand er per 15 minuten zo’n 120 calorieën mee. Daarnaast kun je een springtouw overal mee naar toe nemen. Handig.

Gratis sporten

Zwemmen

Oke, in de winter moet je natuurlijk naar het zwembad om te zwemmen. Maar in de zomer is dit een ideale vrijetijdsbesteding. Ga lekker naar zee, of naar een meer en zwem een flink eind heen en weer. Met zwemmen gebruik je bijna elke spier in je lichaam. Daarnaast train je ook nog eens je longen.

Dansen

Je kunt natuurlijk gaan dansen bij een dansschool. Maar ook thuis kan je prima zelf aan de slag. Zoek bijvoorbeeld een leuke videoclip met veel dans uit en probeer met je vriendinnen de dans na te doen. Gezellig, leuk en ook nog eens heel goed voor je.

http://www.hartstichting.nl/gezond_leven/beweging/hardloopschema/

Hardlopen

Één van mijn persoonlijke favorieten blijft hardlopen. S’ ochtends voor je werk een lekker rondje hardlopen en je bent de hele dag fit. Op de site van de hartstichting kun je een rooster vinden om het hardlopen op te bouwen.

Fitness parcours

In het dorp waar ik ben geboren hebben ze bij de voetbalvelden een mooi fitness parcours staan. Helemaal gratis en met een paar leuke oefeningen. Erheen hardlopen, de oefeningen doen en je hebt al een flinke work-out achter de rug!

http://www.hartstichting.nl/gezond_leven/beweging/hardloopschema/

Een fitness parcours met borden die uitleg geven.

Youtube

Geen sport op zich natuurlijk, maar wel een bron van informatieve filmpjes! Zoek bijvoorbeeld eens op zumba, yoga, dansen, enzovoorts.

Genoeg opties lijkt mij. Dus, trek jezelf van je luie stoel en ga lekker bewegen! Weet jij nog meer leuke sporten die je gratis kunt beoefenen?

Door Marit