Food

Recept: mango crumble

Het mangoseizoen is weer aangebroken, de mango’s zijn dus volop verkrijgbaar. Maar, hoe weet je nou wanneer een mango rijp is? Veel mensen vinden dat moeilijk, waardoor ze soms toch kiezen voor een andere vrucht. Zonde, want bijvoorbeeld de ready-to-eat mango’s van Nature’s Pride kunnen na de aankoop direct gegeten worden. Jam!

Kijk mee naar hoe jij zelf deze heerlijk warme mango crumble kunt maken!

recept mango crumble

Wat heb je nodig?
- 50 gram koude boter + boter om in te vetten
- 75 gram tarwebloem
- 50 gram suiker
- 25 gram amandelschaafsel
- 1 eetrijpe mango
- 2 theelepels schenk- of hopjesstroop
Extra: 4 overschaaltjes

Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten
Oventijd: 15 minuten

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 220 °C. Vet de ovenschaaltjes in met boter. Snijd de rest van de boter in stukjes en doe ze in een kom. Wrijf met de toppen van de vingers de bloem en een mespuntje zout door de boter zodat een op broodkruim lijkend mengsel ontstaat. Meng de suiker en het amandelschaafsel erdoor. Snijd de mango langs de pit doormidden en snijd de pit eruit. Je kunt hiervoor ook een mangosnijder gebruiken. Schil de helften en snijd het vruchtvlees in stukjes. Schep de stroop door de mango. Verdeel het mangomengsel over de schaaltjes en schep het kruimelmengsel erop. Zorg dat de mango goed bedekt is. Bak de crumble in de voorverwarmde oven in ± 15 minuten goudbruin en gaar. Serveer de crumble lauwwarm met een toef slagroom.

recept mango crumble

Tada! Een heerlijk dessert. Eet smakelijk girls.

Sta jij graag in de keuken?

Bron: Marijke Sterk

Door Marjolein

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved