Food

Friday Night Snack: hapjes met vis

Het is vrijdagavond en jij gaat stappen met vriendinnen, een avond op de bank hangen of je krijgt vriendinnen over de vloer. Wij hebben een aantal heerlijke recepten voor jullie op een rijtje gezet om je vrienden en vriendinnen lekker te verwennen en de avond compleet te maken. Kaarslichtje aan, lekker drankje erbij en genieten maar!

Zalmrolletjes

vissnack

Met dit recept kun je 18 zalmrolletjes maken.

Ingrediënten
6 sneetjes wit casinobrood, zonder korstjes
zuivelspread naturel light (bakje 150 g)
3 el verse bieslook, fijngesneden
6 plakjes gerookte sandwich-zalmplakken (pakje 100 g)

Materialen
vershoudfolie

Bereidingswijze
Leg de sneetjes brood op vershoudfolie. Beleg dun met zuivelspread, fijngesneden bieslook, zalmplakken en peper naar smaak. Rol de folie en brood strak op tot worstjes. Laat 30 min. opstijven in de koelkast. Verwijder de folie, snijd de rolletjes in drieën. Prik ze aan een vorkje of satéprikker.

Tip: Hou je niet van zalm? Dan kun je de zalm vervangen door ham.

Tonijncrostini

vissnack

Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten
1/2 stokbrood, in schuine plakken
1 teen knoflook, gehalveerd
2 eetlepels olijfolie
150 g verse tonijn, op kamertemperatuur
1/2 limoen, schoongeboend, schil geraspt, geperst
10 g rucola (sla, zak a 75 g)

Materialen
bakplaat
grillpan

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Wrijf de plakken brood in met de knoflook en bestrijk ze aan beide kanten dun met olie. Bestrooi ze met zout en peper. Leg ze op een bakplaat en rooster ze 8-10 minuten in de oven. Laat op een rooster afkoelen. Verhit de grillpan. Bestrijk de tonijn dun met olie en gril de vis 1-2 minuten per kant. Bestrooi de vis met zout en peper en besprenkel hem met limoensap. Snijd de tonijn in dunne plakken en beleg hiermee het brood. Verdeel er wat limoenrasp en rucola over.

Tip: Ook hier kun je de vis vervangen door bijvoorbeeld rosbief.

Empanadillas met paddestoelen en garnalen

vissnack

Met dit recept kun je 24 empanadillas maken.

Ingrediënten
6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
1 ei
200 g paddestoelenmelange
1 eetlepel olie
75 g roze garnalen
1 eiwit

Materialen
borrelglaasjes
keukenpapier

Bereidingswijze
Bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Ei in ca. 10 minuten hard koken. Paddestoelen met keukenpapier schoonvegen en in kleine stukjes snijden. In koekenpan olie verhitten en paddestoelen op hoog vuur aanbakken en op smaak brengen met zout en peper. Garnalen grof snijden, toevoegen en kort meebakken. Mengsel uit pan scheppen en laten afkoelen. Ei onder koud water afspoelen, pellen en fijnsnijden. Ei door mengsel roeren. Uit elk deegplakje met behulp van borrelglaasje 4 rondjes steken. Ei- en paddestoelenmengsel over plakjes verdelen. Deeg dichtvouwen en met vork aandrukken. Eiwit loskloppen en deeg hiermee bestrijken. Empanadillas in midden van oven in ca. 10 à 15 minuten goudbruin bakken. 

Tip: Als je geen garnalen lust, kan je er ook spek in doen.

Welke snack maak jij op de vrijdagavond?

Bron: ah.nl

Door Myrre

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved