Food

Friday Night Snack: Vega hapjes

Het is vrijdagavond en jij gaat stappen met vrienden, een avond op de bank hangen of je krijgt vriendinnen over de vloer. Wij hebben een aantal heerlijke recepten voor jullie op een rijtje gezet om je vrienden en vriendinnen lekker te verwennen en de avond compleet te maken. Kaarslichtje aan, lekker drankje erbij en genieten maar!

Gegrilde Courgettes met zuivelspread

gegrildcourg1

Dit is voor ongeveer vier personen

Ingrediënten
1 courgette
olijfolie
1/2 bakje zuivelspread bieslook light (a 150 g)
3 el verse bieslook, fijngesneden

Materialen
grillpan

Bereiden
Maak met een kaasschaaf lange plakken van de courgette. Vet de plakken in met olijfolie en een beetje peper en zout. Gril de courgette twee min. aan iedere kant in de grillpan. Doe de zuivelspread in een leuk bakje en roer het goed door. Je kunt er wat verse bieslook doorheen doen. Serveer met toast of knäckebröd.

Banaan-honingmuffins

banaanhoningmuff1

Met dit recept kun je twaalf muffins maken

Ingrediënten
2 bananen
50 g roomboter
150 ml vloeibare honing
2 eieren
150 ml volle melk
300 g zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel gemalen kardemom
6 walnoten, in stukjes (mogelijk)

Materialen
muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Prak de bananen tot een moes en laat de boter smelten en roer dit met de honing door de geprakte banaan. Klop de eieren los en roer het met de melk door de banaanpuree. Zeef het bakmeel, bakpoeder en de kardemom boven een kom. Schep het banaanmengsel met een vork door het bakmeel. Er mogen een paar klontjes in zitten. Verdeel het beslag over de muffinvormen. Bak de muffins in 25 min. gaar en laat ze nadien vijf min. afkoelen.

Tip: Je kunt, voordat je ze in de oven doet, er nog wat walnoten doorheen doen.

Zwavelstokjes met chocola

fridaynightsnack

Hier kun je 20 stokjes mee maken

Ingrediënten
250 g bloem
10 g cacaopoeder
125 g witte basterdsuiker
1/2 zakje bakpoeder (à 16 g)
zout
150 g koude boter of margarine
1 eetlepel melk
75 g pure chocolade

Materialen
bakpapier

Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C. Zeef 24 g bloem en de cacaeopoeder boven een kom. Meng er de bastardsuiker, bakpoeder een mespuntje zout doorheen. Leg de boter op de bloem en snijd het met twee messen in blokjes. Voeg de melk toe en kneed het deeg soepel. Verdeeld de deegbal in 20 stukjes. Bestuif het aanrecht met de rest van de bloem. Rol het deeg tot stokjes van ca.15 cm lang. Deegstokjes op bakpapier op de bakplaat leggen. Bak de stokjes in 15 à 20 min. goudbruin. Goed laten afkoelen en in een trommel bewaren totdat je ze gebruikt.

Bereiden
Breek de chocolade in stukjes en laat het au bain marie smelten (in een bakje in kokend water). Bestrijk de koekjes met chocolade en de chocola wordt vanzelf hard!

Ga jij één van deze snacks maken? Wij hebben nu al zin gekregen in banaan-honingmuffins, jam!

Bron: ah.nl

Door Esmée

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved