Friday Night Snack: versierde aardbeien

Food door Redactie

Het is alweer bijna weekend en jij gaat stappen met vrienden, een avond op de bank hangen of je krijgt vriendinnen over de vloer. Elke vrijdag plaatst Girlscene een lekkere Friday Night Snack om je vrienden en vriendinnen mee te verwennen en de avond compleet te maken. Kaarslichtje aan, lekker drankje erbij en genieten maar!

Vorige week vierde ik mijn verjaardag met een high tea. Omdat ik geen keukenprinses ben, koos ik voor dit makkelijke aardbeienrecept.

fridaynightsnackapril1

Voor alle meiden die van mooi opgediende schalen met hapjes houden, maar zelf amper een ei kunnen bakken: dit is erg leuk. Mits je van chocolade en aardbeien houdt. Het idee is simpel; je smelt wat chocolade in een pannetje of simpel in de magnetron. Je hoeft de aardbeien alleen te wassen, ontkronen is niet nodig. Vervolgens haal je de aardbeien één door de gesmolten chocolade. De chocolade wordt in de koelkast snel hard, en je kunt ze zo op een schaal opdienen.

fridaynightsnackapril1

Op mijn high tea heb ik melkchocolade gebruikt en discodip (gewoon in de supermarkt gekocht). Maar je kunt natuurlijk van alles gebruiken, bijvoorbeeld nootjes, hagelslagjes, witte chocolade, vlokken en andere versiersels. Het was zo'n succes, dat mijn vrienden hopen dat ik het voortaan op onze gezellige avondjes ook op tafel zet!

fridaynightsnackapril1

Je hebt dus sowieso nodig:
Een doosje aardbeien
Één of twee repen chocolade
Daarbij kun je dus versiersels halen of satéprikkers zodat je er leuke stokjes van kunt maken. De chocoladelijntjes kun je met een speciale spuitzak of satéprikkers maken.

Ga jij voor vanavond aan de slag met aardbeien?

Door Esmée