Food

Friday Night Snack: chocolade toetjes

Het is alweer bijna weekend en jij gaat stappen met vrienden, een avond op de bank hangen of je krijgt vriendinnen over de vloer. Elke vrijdag plaatst Girlscene een lekkere Friday Night Snack om je vrienden en vriendinnen mee te verwennen en de avond compleet te maken. Kaarslichtje aan, lekker drankje erbij en genieten maar!

Friday Night Snack chocolade

Vandaag staat de Friday Night Snack in het teken van chocolade! Daar zijn de meeste meiden toch wel erg dol op. Voor deze gerechtjes hoef je geen keukenprinses te zijn, je moet alleen een beetje geduld hebben. Een beetje kloppen, roeren en bakken.. maar dan heb je ook wat!

Choco-wentelteefjes met kastanje en banaan en Chateau chaud au chocolat: twee heerlijke Friday Night Snacks om van te watertanden!

Friday Night Snack chocolade

Choco-wentelteefjes met kastanje en banaan
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd ca. 15 minuten

Wat heb je nodig?
- 8 sneetjes witbrood (mag ook bruin)
- 1 blikje crème de marrons (zoete kastanjepasta)
- 1 reep pure chocolade (70%)
- 2 bananen
- 3 eieren
- 3-4 dl melk
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel suiker
- ½ eetlepel fijngeraspte sinaasappelschil
- klontje boter om in te bakken
- een rasp

Check, check, dubbelcheck. En nu?
Smeer je sneetjes brood in met de kastanjepasta. Beleg 4 sneetjes met in plakjes gesneden banaan. Rasp royaal chocolade over de banaan. Leg de overige 4 sneetjes erop en druk ze een beetje aan.

Klop de eieren los in de melk met het kaneel, suiker en sinaasappelrasp. Verwarm een grote anti-aanbak koekenpan. Wentel de dubbele boterhammen aan beide zijden door het melk mengsel en bak ze in de boter op middelhoog vuur aan beide zijden goudbruin. Bestrooi ze vervolgens met poedersuiker en kaneel. Dit mag maar hoeft niet.

Friday Night Snack chocolade

Chateau chaud au chocolat
Recept voor 7 personen
Bereidingstijd ca. 25 minuten

Wat heb je nodig?
- 300 gram pure chocolade
- 300 gram roomboter
- 180 gram suiker
- 6 eieren
- 60 gram bloem (om te bestuiven)
- metalen puddingvormpjes

Check, check, dubbelcheck. En nu?
Vet de vormpjes royaal in met boter en bestuif ze heel licht met bloem. Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de stukken boter met de gehakte chocolade au bain marie (au bain-marie: in dit geval betekent het plaatsen van een kom boven een pannetje met water zodat de chocolade gaat smelten). Klop de eieren met de suiker los. Dit mag heel zachtjes, de suiker hoeft enkel op te lossen in de massa. Meng het chocolademengsel daarna met het eiermengsel. Zeef dan de bloem en spatel het erdoor.

Vul de vormpjes voor ¾, zet ze op een bakplaat en bak ze ongeveer 10 minuten in het midden van de oven. De bovenzijde moet nèt stevig aan voelen, zodat de nog vloeibare binnenkant omsloten is met een laagje cake. Zet ze voorzichtig op bordjes en serveer ze direct zodat ze nog warm zijn. Smakelijk eten!

Kijk voor meer recepten en inspiratie op ztrdg.nl!

Mmm, lekker! Welke snack wil jij wel een keertje proberen?

Door Marjolein

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved