Health

Morgen begin ik echt met sporten

233

“Ok, morgenvroeg ga ik echt sporten”, het is een goed voornemen. Maar als je wekker gaat, druk je die uit om vervolgens nog twee uur lang te gaan snoozen. Met het plan om morgen dan toch écht te gaan beginnen. De volgende ochtend gaat het weer precies hetzelfde. Herkenbaar? Dan zijn deze tips vast iets voor jou.

1. Lekker thuis voor de televisie
Wie zegt dat je per sé naar de sportschool moet om te gaan sporten? Misschien heb je thuis nog wel een hometrainer staan die je met behulp van een paar sterke handen naar de huiskamer kunt laten verplaatsen. Zet je favo tv-serie of film op en ga lekker fietsen. Dan is de work out van een half uur zo voorbij.

tipsbeginnenmetsporten

2. Beloon jezelf
Na een paar trainingssessies mag je best trots zijn op jezelf en jezelf belonen met een dag rust. Volgens deskundigen is het juist belangrijk om minstens één dag per week te rusten als je zeven dagen per week sport. Die dag kun je doorbrengen met je beste vriendin, vriendje of lekker gaan shoppen. Als je dagelijks beweegt puur om af te vallen, beloof jezelf dan dat leuke jurkje als je bijvoorbeeld twee kilo bent afgevallen.

tipsbeginnenmetsporten

3. Ga sporten voordat je naar school gaat
Ok, het is niet gemakkelijk en het vraagt wat discipline maar probeer bijvoorbeeld te gaan hardlopen voordat je naar school gaat. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die ’s ochtends vroeg sporten dit ook beter volhouden. Dit omdat je lichaam dan beter endorfine aanmaakt, waardoor je je de hele dag gelukkig voelt.

tipsbeginnenmetsporten

4. Doe mee aan een wedstrijd
Na een tijdje is het wellicht leuk om je skills te testen en je in te schrijven voor een grote hardloopwedstrijd of een marathon. Hoe geweldig is het om met een big smile iedereen voorbij te kunnen rennen terwijl je een jaar geleden echt kruipend de finish zou bereiken.

tipsbeginnenmetsporten

5. Sporten is niet alleen hardlopen en je opdrukken
Wil je graag sporten, maar zie je het niet zitten om elke dag te rennen of aan de apparaten te hangen? Bedenk je dan dat er veel meer mogelijk is. Dansen, surfen en zwemmen zijn ook vormen van sport, zoek dus iets wat bij je past.  

Sporten jullie? Vinden jullie het zwaar om sporten vol te houden?

Beeld:cosmopolitan.co.uk, weheartit.com

Door Brenda

LOVE dit artikel
48 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

233 reacties

 • 3 jaar geleden yaelletje

  'Volgens deskundigen is het juist belangrijk om minstens één dag per week te rusten als je zeven dagen per week sport. ' Hoe kan je één dag in de week rust nemen en toch zeven dagen per week sporten? :P

 • 5 jaar geleden Healthyfan

  @xcrazyunicorn Blogilates heeft ook een morning routine workout video! Verder kan je een app downloaden #the30daysquatchallenge !!

 • 5 jaar geleden Anaïs

  Ik ga drie keer per week lopen en af en toe daartussen nog eens zwemmen. Het is soms zwaar, maar gelukkig doe ik alles samen met mijn vriend en is het makkelijk vol te houden dankzij de liefdevolle blikken tussendoor en de high five als ik het weer gehaald heb

 • 5 jaar geleden little_me

  ik begin donderdag met fitnissen in een sportschool

 • 5 jaar geleden Dana

  Ik doe 3 keer in de week zelf beenoefeningen! Voor de rest fiets ik veel.

 • 5 jaar geleden delilah

  ik doe aan squats en daarnaast ga ik naar de sportschool & doe ik aan paardrijden

  Het duurde even voordat ik resultaat zag , maar later ben je echt blij dat je ermee begonnen bent !

 • 5 jaar geleden xCrazyUnicorn

  Ik doe in de winter 's ochtends vroeg meteen als ik wakker wordt een korte morning workout, je kan er genoeg op internet vinden. In de zomer en in vakanties ga ik vaak voordat ik naar school ga nog even hardlopen.

  Ook werkt het heel erg om jezelf te belonen. Het is ook echt niet erg als het eventjes niet lukt, soms is het je dag gewoon niet!!

 • 5 jaar geleden Be you <3

  Ik ga vanaf vandaag ook die 30 days squat challenge doen

 • 5 jaar geleden Lotje

  Ik heb mijn eigen workout gemaakt, met verschillende oefeningen die doe ik elke avond. Ook ben ik net begonnen met de '30 day squat challenge'. Ik weet niet waarom maar ik had nooit de motivatie, maar nu opens wel.

 • 5 jaar geleden LuckyAniek

  Goed blog. Heel handige Tips

 • 5 jaar geleden lovefashion

  wauuww goeie tipss

 • 5 jaar geleden Massiekur

  Kan je ook hardlopen in de winter?? En zo ja dan, met wat voor kleding?

 • 5 jaar geleden XxElisxX

  hey, hoelaat sta je dan op als je rond half negen op school moet zijn, nog moet ontbijten, nog even dat vieze zweet van je af wilt spoelen en tien minuten moet fietsen? als ik dat ga doen dan moet ik rond half 6 opstaan namelijk

 • 5 jaar geleden Massiekur

  En op zaterdag paardrijden, dansen,en tussen door zwemmen. Zondag ook twee keer een half uur op mn hometrainer.

 • 5 jaar geleden Massiekur

  Guys, wie sport er nou niet? 'S ochtends yoga oefeningen om op te warmen (10 min) en dan pilates (20 min) en 'S avonds rek oefeningen (5 min) eenvoudige chrunses en push-ups (15 min) pilates (20 min) opdrukken (2 minuten) gezichts gymnastiek (8 min) en dan yoga om af te koelen (10/15 min)

 • 6 jaar geleden BloggerMe

  ik hou veel van sporten! Leuk topic

 • 6 jaar geleden agnieszka

  Hahah ik heb nooit de motivatie, echt slecht.

 • 6 jaar geleden Mia

  ik loop 4x per week hard en ik dans elke dag en zwem heel vaak met mijn vriendinnen en spring 1x per week touwtje en ik fiets soms (met muziek)

 • 6 jaar geleden Madelief-xx

  ik skeeler 2x in de week, ik paardrij 1x, dans 1x en zeil 1x in de week?!?!

 • 6 jaar geleden Jessie

  gisteren zei ik het nog morgen me begin ik met mijn conditie op bouwen,, nog niks van terecht gekomen,, misschien morgen??!

 • 6 jaar geleden TheFinal

  Ik ben "allergisch" voor routine, dus dat maakt het moeilijk voor mij om dezelfde sport vol te houden. Vandaar dat ik switch tussen windsurfen (3 uren, 's weekends), hardlopen (20 min, zodra ik opsta), longboarden (tussendoor, als vervoersmiddel) en skateboarden (lange avonden, met vrienden). Als ik baal van het ene stop ik gewoon tot ik weer zin krijg, de anderen houden me toch actief!

  Maar vanwege een ongeluk kan ik al weken niet sporten, blègh. Ik mis het echt.

 • 6 jaar geleden RockChick

  Ik zit op turnen

 • 6 jaar geleden Miss Great

  Ik hockey 3x per week en dan loop ik ook nog eens 2x per week hard

 • 6 jaar geleden lisamadeline

  Ik doe aan handbal het is eigenlijk continu op en neer rennen, het is best vermoedelijk als je steeds op en neer moet rennen maar het is wel leuk!

 • 6 jaar geleden differentdevils

  ik heb best wel een goede conditie en dat komt omdat ik gewoon heel veel sport, ik zit op dansen, ik voetbal en ik loop hard + doe krachttraining.

 • 6 jaar geleden Brandy

  'S ochtends hardlopen is echt super fijn.

 • 6 jaar geleden SuperrWoman

  binnekort heb i een triatlon , hard trainen dus! 's morgen sporten ga ik zeker proberen !

  X

 • 6 jaar geleden stellaahx

  Is handig, om te doen maar ik zou het wel even in het weekend doen als ik jou wass.

 • 6 jaar geleden Madame

  Ik doe dus.. niks. Ik wil wel, maar ik vind bijna niks leuk :S

 • 6 jaar geleden femkecharlotte

  Ik doe elke dag aan springtouwen! En ik wil ook beginnen met de "30 day squat challenge", wat ook op girlscene staat.

 • 6 jaar geleden Laura

  Ik vind het heerlijk om s'ochtends voor ik naar school ga salsa-muziek op te zetten en lekker mijn kamer rond te dansen! Hardlopen kan ik het nut niet van inzien en dus kan ik mezelf er ook niet toe aanzetten. Wii'en helpt ook heel erg! Leuk en sportief!

 • 6 jaar geleden Judith

  Een week geleden begon ik met lopen.. Ik wist best wel dat mijn uithouding niet zo best is. Maar het is nog een stuk erger dan ik verwachte.. Maar kennen jullie start to run? Het is een (Belgisch) gratis download programma voor op je mp3, iPhone,... waar je door Evy Gruyaert gemotiveerd wordt om te lopen en ook rustpauze's worden ingelast.

  Ik ben vooral gaan lopen omdat mijn mama steeds maar bleef zagen dat ik te vettig eet. Ik ben dan ook zo ongeloofelijk dol op zoet. Misschien heeft er iemand een idee voor leuke snacks?

  En inderdaad zoals Lieke als zei, koop je leuke sportkleding. Misschien best niet te duur, als je dan halverwege beslist om te stoppen..

 • 6 jaar geleden Rachel

  ik doe aan XCO, erg leuk vooral omdat je alles op de maat van de muziek doet.

  je word er vrolijk van en je merkt ook dat het echt werkt.

 • 6 jaar geleden Lieke

  Ik ben deze week begonnen met springtouwen! Vreselijk vermoeiend, nu nog, maar het schijnt te helpen.

  Tip om te beginnen: koop leuke sportkleding! Bij de H&M bijvoorbeeld, dan heb je tenminste niet het gevoel dat je er ook nog eens 'niet uitziet' tijdens het sporten.

 • 6 jaar geleden Itjustme

  ik doe niet aan spoort het lijkt me niet echt iets voor mij maar in de zomer wil ik gaan fitnissen en om de 2 weken lekker gaan zwemmen

 • 6 jaar geleden Quelqu'un

  @Julia ik zit al vijf jaar op hockey, misschien een idee?

 • 6 jaar geleden Nicole

  ik sport best veel. ik heb een beetje een rare sport messchien maar het is echt geweldig. ik doe aan trampolinspringen en circusles. het lijkt messchien makkelijk maar in de praktijk is het een stuk moeilijker en het vergt ook best veel van je lichaam, vooral circus.

 • 6 jaar geleden fatima

  Chloor ik ben ook zo maar ik moet echt beginnen nu maar ik heb nooit echt zin en zo dik ben ik ook niet maar later krijg je echt spijt

 • 7 jaar geleden Bambii

  Ik wil zo graag op een sport maar ik heb geen idee welke... Ik vind bijna alle sporten leuk. Il ben net van dansen en paardrijden af. En turnen heb ik ook al gedaan maar ik ben niet zo lenig.. Iemand tips??

 • 7 jaar geleden daphne

  sorry maaar ik fitniss al 2 dagen achter elkaar gister inschreven en gister gelijk gesport vandaag weer

  navelpiercingg here i come !!

  TIPP je moet een doel hebben !

 • 7 jaar geleden Roos

  Ik ga meestal 2x per week naar zumba soms ook 3x

 • 7 jaar geleden Chloor

  'morgen begin ik echt met sport..'

  mijn dagelijkse uitspraak!

 • 7 jaar geleden Magnificence

  ik doe iedere dag 50 buikspieroefeningen; en op zaterdag ochtend en donderdag avond een half uur Just Dance 3 spelen! het is vooral leuk! vind ik!

 • 7 jaar geleden faketalesofsev

  hoelahoep is raar maar het werkt echt, in 10 minuten kan je er bijna 100 calorieen mee verbranden c: !

 • 8 jaar geleden Westernhorse4

  ik ga elke dag hardlopen, vind ik echt super lekker

  en verder rij ik minstens 2x per week op m'n verzorgpaard

 • 8 jaar geleden Nicole

  ik hoelahoep elke dag een halfuur. (:

  ik wil ook nog gaan hardlopen, maar eerst iemand vinden die mee wil.

 • 8 jaar geleden lisameerts

  maandag: hardlopen

  woensdag: zwemmen

  vrijdag: dansen

  het is leuk, en gezond!

 • 8 jaar geleden ElectroBitch

  Tennis is de perfecte sport, je denkt niet eens dat je aan het sporten bent.

 • 8 jaar geleden Eline

  Paardrijden en dansen. Ik had beide sporten liever vaker/ elke dag gedaan.

 • 8 jaar geleden xxmaxime98

  Ik ga elke dag hardlopen, soms gaat er een vriendin mee, gezellig maar je wordt wel sneller moe door het kletsen..;s

 • 8 jaar geleden Xcocolove

  @Alexxxxx

  respectmann

 • 8 jaar geleden Sigrid

  ik hoorde dat je van hoelahoepen ook afvalt, en je taille verstevigt! en je buikspieren enzo, dus ik ga een hoelahoep kopen met water want dat heeft meer effect haha!

 • 8 jaar geleden Alexxxxx

  ik dans 2uur in de week en loop elke dag hard!

  trouwens goeie tips!

 • 8 jaar geleden xloveJimBakkum

  ik heb laatst een heel leuk, belgisch jog programma gekregen van kenissen uit België, want hun hadden die laten luisteren en ik vond het echt super leuk dus hadden ze het op een usb voor me gezet.

  het programma heet Start to run,

  de stem die je steeds zal horen is de stem van de belgische Evy Gruyaert.

  je kan het downloaden via google,

  ik heb start to run 2006, die is gratis.

  er zitten leuke muziekjes op, die worden afgespeeldd tijdens het rennen (lopen in het belgisch. tussendoor krijg je ook nog leuke jog tips, hoe je sneller kan afvallen etc.

  als het goed is zit er ook een renschema bij,

  hier kan je zien hoeveel minuten je moet lopen en wandelen/stappen.

  is een leuk programma, zeker voor de mensen die niet zo snel sporten of joggen uit zichzelf!

  ik zelf doe het om mijn long inhoud te verbeteren, ivm met zware astma.

  en natuurlijk doe ik het ook om een paar kilotjes kwijt te raken haha!

 • 8 jaar geleden diamanteyes

  Ik doe aan wedstrijdzwemmen en zwem 8x per week, soms wel 2x per dag.

  En in het weekend doe ik lekker niks... uitrusten.

  Ik vind wel dat ik genoeg sport haha.

 • 8 jaar geleden lisa

  ik zit dus op fitness en ga 2x per week.

  ik fiets elke dag 20km heen naar school en dan natuurlijk ook weer terug.

  en ik ben van plan elke avond buikspieren te doen.

  ik wil ook wel sporten voor school maar ik weet gewoon van mezelf dat ik dat never nooit ga doen haha

 • 8 jaar geleden Edelhoorntje

  @ThefirstKajaS Als je 14 bent mag je ook nog niet zonder begeleiding naar de sportschool

 • 8 jaar geleden Edelhoorntje

  Trampolinespringen is een aanrader.

  Mijn beste vriend heeft er een en ik had laatst een feestje daar,

  nou rook ik en ik doe totaal NIKS aan m'n conditie (slecht).

  En ik ga allround politiemedewerker studeren dus ik MOET een goede conditie hebben, haha.

 • 8 jaar geleden ANRO

  na die comment onder mij ging ik eens uitrekenen hoeveel ik naar school fietste, en dat is elke dag 40 km.. dus dat is 40 x 5 = 200 km toch. :O dat is toch super veel. maar daarnaast deed ik ook geen reet aan sport dus misschien maar goed ook xD

 • 8 jaar geleden HEYHETISSIMONE

  en ik fiets 60 km per week voor school.

 • 8 jaar geleden HEYHETISSIMONE

  hahaha ik rij paard ;p

  en in de zomervakantie verveelde ik me zo erg dat ik mezelf een dans aan t aanleren ben; de melbourne shuffle xddd achja

 • 8 jaar geleden Lipgloss_Barbie

  @Okkee haha wow echt?? xD

 • 8 jaar geleden Okke

  Wist je dat 5 min trampoline springe 10 min lopen is? Handig toch

 • 8 jaar geleden Soepstengel

  ik wil het best maar heb nooit zin, dus zoveel wil heb ik geloof ik nou ook weer niet :')

 • 8 jaar geleden Rosanne

  op de hometrainer tijdens glee, werkt best (heb het nog maar 1 keer gedaan, verder nooit zin in haha)

 • 8 jaar geleden muchoamor

  ik ga echt niet voor school opstaan ö

 • 8 jaar geleden omgitsnaomi

  Ik heb een boksbal op mn kamer, super voor je buik en beenspieren, en natuurlijk mooie armpjes! Echt n aanrader! Werkt 30x beter dan hardlopen

 • 8 jaar geleden Liah

  1e tip is ontzettend handig. ik was zo drie uur verder!

  gewoon zo´n hometrainer fiets in je kamer (ook geen pottenkijkers en minder snel verleidelijk om op de bank te gaan hangen of naar de keuken te rennen) laptop, genieten. wel wat water bij de hand, anders overleef je het niet.. haha<3

 • 8 jaar geleden suikervlieg

  -

 • 8 jaar geleden Emptiness

  Toen ik op vakantie was had ik elke dag gezwommen (:

 • 8 jaar geleden Queen B.

  ik doe aan hometraining en ga op woensdag en zaterdag naar dansen en ik fiets elke dag dus... ik sport wel genoeg vind ik.

 • 8 jaar geleden pannenkoek

  huh mijn bericht is gehusseld

 • 8 jaar geleden pannenkoek

  ik ga 2 kee ri nde week naar de sportschool ( met mijn neef mee)

  ik ga in de weekenden vaak widsurfen(met een vriend)

  ik heb 3 kee

  als je het zo ziet lijkt het echt heel veel maar als ik sport vergeet ik alle ellende om me heen en hoe meer ellende ik om me heen kreeeg hoe meer ik ging sporten en dit is er dus allemaal langxaam in geslopoenr in de week voetbaltraining

  en ik loop iedere woensdag voor school hard en iedere zaterdag middag met een vriendin soms komt daar ook nog een zondag middag bij

  ik heb 1 keer in de 2 weken wind surf les en ik heb zo'n home train apperaat en daar zit ik om de dag 2 uur op

 • 8 jaar geleden Inspiratieloos2

  niemand bereikt met een big smile de finish. Dat neem ik even aan omdat een wedstrijd ervoor is zodat je kan zien hoe ver je kunt gaan, en is het geen eitje. En ik ken niemand die 's ochtends sport haha. Zelfs mn pa niet en die is echt een sportfanaat.

 • 8 jaar geleden Danique

  Ik doe aan voetbal en turnen. Soms ga ik in de vakantie windsurfen als het niet te hard waait, want ik kan het nog niet echt....:P

 • 8 jaar geleden Anne

  Ik ben een fanatieke tafeltennister. Je zult wel denken een beetje achter die tafel staan maar als je het eenmaal een beetje kunt ga je steeds meer bewegen en het is supergezellig! Een aanrader dus. Ik zit ook op dansen als je dat samen met je vriendinnen doet is het heel leuk.

 • 8 jaar geleden Jeanine

  Hardlopen voordat je naar school gaat? Kan ik echt om zes uur opstaan als ik daarna ook nog wil gaan douchen, aangezien het me niet bepaald lekker lijkt om al bezweet op school te komen.

 • 8 jaar geleden Kimsownstyle

  Ik heb nu een voornemen om na de vakantie met een vriendin 1x per week naar de sportschool te gaan!

  en dan een lidmaatschap aanvragen,

  dat we eigenlijk wel moeten! (:

 • 8 jaar geleden GummyBear123_

  ik fiets wel eens voor de tv... best wel relaxed eigenijk ;p

 • 8 jaar geleden chantal

  ik heb er gewoon geen tijd meer voor, heb 11 jaar lang paardgereden vind het wel jammer dat het door werk en school niet meer gaat, zelfs in de vakantie heb ik het er te druk voor.

 • 8 jaar geleden Renee

  ik had een voornemen om te gaan hardlopen.. 2 keer en ik was er zat van haha

 • 8 jaar geleden Julie

  Hmmm, ik heb een nieuwe missie....

 • 8 jaar geleden Lisa_92

  Ik doe nog wel eens mee aan Nederland in beweging. Dat is in ieder geval beter dan niet sporten.

 • 8 jaar geleden Laura

  afvalle hoef ik niet, maar ik zou graag wat meer conditie krijgen. Dus heb ik de hotste jongen van school gescoord en gevraagd of hij met me wil joggen(A) werkt prima hoor haha

 • 8 jaar geleden Lieke

  Ik sport echt best wel veel, ongeveer 4/5 keer in de week, en ik wil ook nog eens gaan hardlopen! maar d at vergeet ik dan weer ;d

 • 8 jaar geleden DESTINYx

  haha dat herken ik xd

 • 8 jaar geleden LightBlueSky

  Ik weeg amper 50kg en hoef dus niet echt af te vallen maar ik wil wel gaan sporten. Vroeger ging ik elke dag paardrijden maar sinds mn pony is overleden heb ik dat niet meer gedaan.. Misschien ga binnenkort wel joggen met mn hond

 • 8 jaar geleden Sanne

  ok ik zei dus gister dat ik vandaag zou gaan hardlopen, niet gedaan. Maar ik heb wel 20 kilometer gefietst!!

 • 8 jaar geleden Cheyenne

  Ik sport nu bijna elke dag. Je moet niet steeds uitstellen, gewoon doen! Begin eerst eens gewoon met dansen. Zet een lekker nummer op en begin te dansen alsof je in de discotheek staat, daar verbrand je meer calorieën mee dan je denkt. En op youtube staan allerlei work out videos. Van Kim Kardashian bijvoorbeeld. En de Pussycat dolls work out video is heeeel erg leuk! Echt een aanrader!

 • 8 jaar geleden Koosje

  ik tennis 1x per week en skeeler meestal ook nog 1 of 2x en elke dag naar school/stage fietsen.

 • 8 jaar geleden Kirsten

  ik heb 2 paarden, die doe ik iedere dag rijden dus ik ben zowiezo zeker 2 uur aan het sporten op een dag, en daar komt ook nog eens het verzorgen van de paarden bij. Verder vind ik et leuk om af en toe met mijn 2 duitseherdershonden te gaan joggen.

  Het is moeilijk om vol te houden soms, maar het harde werk wordt beloond.

 • 8 jaar geleden Rieke

  Ha, dit komt heel erg op tijd. Ik zit aldoor zovan: Binnenkort beginnen met joggen! Alleen dan regent het weeer, en dan is het weer te benauwd, blablabla

 • 8 jaar geleden AdventurersUnited

  Ik wandel vaak stevige einden met mijn vriendje, maar die is nu op vakantie. Er was een aanbieding bij de sportschool voor meiden tussen de 12 en 20 dus daar heb ik nu een abbo

 • 8 jaar geleden Rosa

  Ik voetbal 3 keer in de week en probeer ook nog 3 keer per week te hardlopen. Je merkt het echt als je een goede conditie hebt!

 • 8 jaar geleden xsteph

  euh..... (:

  ik 'sport' ongeveer 2 uur in de week......:$

  ik zit op streetdance&volleybal

  ik wil in de vakantie 's ochtends gaan hardlopen, maar denk niet dat er veel van komt(:

 • 8 jaar geleden Loveh

  Ik hockey 3x in de week, maar omdat het vakantie is, is er geen training of wedstrijd, dus loop ik 3x in de week hard om mn conidite op te bouwen/bij te houden.

 • 8 jaar geleden purkie

  vanaf september weer badmintonen jaren niet veel aan sport gedaan.. maar vind dit een goede stap in de richting .. en mischien ook nog wel hardlopen alsk een maatje kan vinden daar voor

 • 8 jaar geleden Vy-vy-anh

  Wij gaan wel Just Dance op de wii spelen. Elke dag een uurtje nu het vakantie is.

 • 8 jaar geleden Scha

  Ik had dit vanochtend nog

  MAar ik ga echt beginnen als ik niet meer ongesteld ben

 • 8 jaar geleden Chavira

  onze hometrainer is weg gedaan