Morgen begin ik echt met sporten

Health door Redactie

“Ok, morgenvroeg ga ik echt sporten”, het is een goed voornemen. Maar als je wekker gaat, druk je die uit om vervolgens nog twee uur lang te gaan snoozen. Met het plan om morgen dan toch écht te gaan beginnen. De volgende ochtend gaat het weer precies hetzelfde. Herkenbaar? Dan zijn deze tips vast iets voor jou.

1. Lekker thuis voor de televisie
Wie zegt dat je per sé naar de sportschool moet om te gaan sporten? Misschien heb je thuis nog wel een hometrainer staan die je met behulp van een paar sterke handen naar de huiskamer kunt laten verplaatsen. Zet je favo tv-serie of film op en ga lekker fietsen. Dan is de work out van een half uur zo voorbij.

tipsbeginnenmetsporten

2. Beloon jezelf
Na een paar trainingssessies mag je best trots zijn op jezelf en jezelf belonen met een dag rust. Volgens deskundigen is het juist belangrijk om minstens één dag per week te rusten als je zeven dagen per week sport. Die dag kun je doorbrengen met je beste vriendin, vriendje of lekker gaan shoppen. Als je dagelijks beweegt puur om af te vallen, beloof jezelf dan dat leuke jurkje als je bijvoorbeeld twee kilo bent afgevallen.

tipsbeginnenmetsporten

3. Ga sporten voordat je naar school gaat
Ok, het is niet gemakkelijk en het vraagt wat discipline maar probeer bijvoorbeeld te gaan hardlopen voordat je naar school gaat. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die ’s ochtends vroeg sporten dit ook beter volhouden. Dit omdat je lichaam dan beter endorfine aanmaakt, waardoor je je de hele dag gelukkig voelt.

tipsbeginnenmetsporten

4. Doe mee aan een wedstrijd
Na een tijdje is het wellicht leuk om je skills te testen en je in te schrijven voor een grote hardloopwedstrijd of een marathon. Hoe geweldig is het om met een big smile iedereen voorbij te kunnen rennen terwijl je een jaar geleden echt kruipend de finish zou bereiken.

tipsbeginnenmetsporten

5. Sporten is niet alleen hardlopen en je opdrukken
Wil je graag sporten, maar zie je het niet zitten om elke dag te rennen of aan de apparaten te hangen? Bedenk je dan dat er veel meer mogelijk is. Dansen, surfen en zwemmen zijn ook vormen van sport, zoek dus iets wat bij je past.  

Sporten jullie? Vinden jullie het zwaar om sporten vol te houden?

Beeld:cosmopolitan.co.uk, weheartit.com

Door Brenda