Friday Night Snack: Gekarameliseerde popcorn

Food door Redactie

Het is alweer bijna weekend en jij gaat stappen met vrienden, een avond op de bank hangen of je krijgt vriendinnen over de vloer. Elke vrijdag plaatst Girlscene een lekkere snack om je vrienden en vriendinnen mee te verwennen en de avond compleet te maken. Lekker op de bank met vrienden of familie, lekker drankje erbij en genieten maar!

Ga jij vanavond gezellig met je vriendinnen een filmmarathon houden? Dan mag popcorn niet ontbreken! En ook als jullie geen zin hebben om uren films te gaan kijken is deze snack erg lekker. Deze keer popcorn in een ander jasje: Gekarameliseerde popcorn!

Wat heb je nodig:
- Popcornmaïs in een zakje (deze zakjes zijn goedkoop te krijgen in de supermarkt)
- 180 gram bruine suiker
- 6 eetlepels gesmolten boter
- 3 eetlepels ahornsiroop
- Een snufje zout
- Een klein theelepeltje (bak)soda
- Een klein theelepeltje vanille extract

popcorn

Aan de slag:
Lees op de achterkant van de zak popcornmaïs de gebruiksaanwijzing. Meestal is het zo dat je de zak een paar minuutjes in de magnetron moet leggen, tot de meeste maïskorrels gepopt zijn.

Scheur de zak voorzichtig open en schud de popcorn in een bak.

popcorn

Ga nu aan de slag met het karamelmengsel.

Doe de suiker, boter, ahornsiroop en zout in een pan en breng het lichtjes aan de kook. Blijf wel goed roeren! Het suiker brandt namelijk best snel aan en dat is niet de bedoeling. Laat het mengsel ongeveer 5 minuten lang koken.

popcorn

Haal de pan van het vuur en voeg de baksoda en het vanille extract toe. Pas op, het mengsel is heet!

Nu kun je het mengsel voorzichtig over de popcorn gieten. Laat de gepopte maïs even afkoelen. En jouw gekarameliseerde popcorn is klaar om opgepeuzeld te worden!

popcorn

popcorn

Geniet van jullie vrijdagavond meiden!

Behoort popcorn tot jouw favoriete snacks?

Bron: allrecipes
Bron beeld: cupcakesandcashmere

Door Evi