Friday Night Snack: Vanille macarons met chocolade

Food door Redactie

Het is alweer bijna weekend en jij gaat stappen met vrienden, een avond op de bank hangen of je krijgt vriendinnen over de vloer. Elke vrijdag plaatst Girlscene een lekkere snack om je vrienden en vriendinnen mee te verwennen en de avond compleet te maken. Lekker op de bank met vrienden of familie, lekker drankje erbij en genieten maar!

Macarons zijn hét gebakje van 2011! Daarom kon op de laatste vrijdag van het jaar deze Friday Night Snack niet ontbreken! Heb jij ze al een keer geproefd? Ze zijn verrukkelijk. Hopelijk worden deze vanille macarons met chocoladevulling dat ook. Omdat ze zo exclusief zijn, zijn sommige ingrediënten dat ook. Maar in de bekendere bakwinkels zijn deze producten vast en zeker verkrijgbaar. Bakze meiden!

macarons

Wat heb je nodig

Voor de macarons:
- 100 gram eiwit (op kamertemperatuur)
- 30 gram suiker, met vanille extract
- 5 gram eiwitpoeder
- 125 gram amandelmeel
- 200 gram poedersuiker
- Zeef
- Spuitzak

Voor de chocoladevulling:
- 400 gram gesmolten pure chocolade
- 400 gram kookroom 

macarons

Aan de slag met de macarons:
Zeef het amandelmeel en poedersuiker. Meng ook de suiker en het eiwitpoeder met elkaar. Klop het eiwit met een garde tot het schuimig is. Voeg al roerend het mengsel van eiwitpoeder en suiker toe. Klop dit een tijdje totdat het een wit, glad geheel wordt.

Zeef in vijf keer het mengsel met amandelmeel en poedersuiker bij het witte, gladde mengsel. Roer tussendoor goed, zodat er geen klontjes ontstaan.

Lepel het mengsel in een spuitzak en leg bakpapier op een bakplaat. Spuit kleine toefjes op de bakplaat. Laat ongeveer 2,5 cm tussen elk toefje. Want de macarons gaan rijzen! Als de bakplaat gevuld is, tik hem even op het aanrecht, zo voorkom je luchtbelletjes in de macarons.

Laat de macarons ongeveer een uur rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 150 °C.

Als het uur voorbij is, zet je de bakplaat in de oven en laat je de macarons ongeveer 12 minuten bakken. Na 6 minuten moet je de macarons stuk voor stuk keren, zodat beide kanten gaar worden.

macarons

Aan de slag met de chocoladevulling:
Breng de room aan de kook en giet het over de gesmolten chocolade. Laat het ongeveer 2 minuten staan en klop het daarna tot er een glad mengsel ontstaat. Laat het even afkoelen tot kamertemperatuur.

Snijd de macarons door het midden en schep op ieder onderkantje een beetje chocoladevulling. Doe het bovenkantje er weer op en klaar zijn je macarons!

Wat ga jij vanavond doen?

Bron: homerunballerina

Door Evi