Food

Friday Night Snack: Lily's Red Velvet cupcakes

Het is alweer bijna weekend en jij gaat stappen met vrienden, een avond op de bank hangen of je krijgt vriendinnen over de vloer. Elke vrijdag plaatst Girlscene een lekkere snack om je vrienden en vriendinnen mee te verwennen en de avond compleet te maken. Lekker op de bank met vrienden of familie, lekker drankje erbij en genieten maar!

Omdat ik (Evi) dinsdag jarig ben, heb ik vanavond mijn vriendinnen uitgenodigd voor een klein feestje. Hierbij kunnen lekkere hapjes en drankjes natuurlijk niet ontbreken! Daarom heb ik deze week een feestelijk zoete Friday Night Snack voor jullie. Niet alleen om te vieren dat ik, en misschien nog wel meer Girlscene-lezeressen, (bijna) jarig zijn, maar ook omdat elk weekend toch eigenlijk een feestje is?

bday

En wat gaan we deze vrijdag maken? De Red Velvet cupcakes van Lily’s! Begin november was Girlscene uitgenodigd bij Lily’s Cupcakes. Daar hebben we hun superleuke cupcake receptenboek cadeau gekregen. En wat is er een betere gelegenheid om deze lekkere cakejes te maken dan voor een b-day feestje?  De Red Velvets zijn één van mijn favorieten zoete snacks, daarom deze keer het recept van deze delicious rode cupcakes!

Wat heb je nodig?

Voor de cupcakes:
- 500 ml bietensap
- 90 gram boter, op kamertemperatuur
- 300 gram (extra) fijne suiker
- 100 ml olie
- 2 eieren
- 270 gram patentbloem
- 30 gram cacao
- 10 gram bakpoeder
- 100 ml room
- Snufje zout

Voor de topping:
- 100 gram cream cheese
- 150 gram boter, op kamertemperatuur
- 500 gram poedersuiker
- 2 eetlepels vers citroensap

cupcakes

Aan de slag:
Heb je alle ingrediënten bij elkaar verzameld, dan kun je beginnen met het maken van deze Red Velvets! Verwarm eerst de oven voor op 180 °C. Zet een pannetje op het fornuis en doe daar de bietensap in. Breng deze aan de kook en laat het een half uur op laag vuur langzaam inkoken tot 150 ml.

Meng in een kom de boter, suiker, olie en eieren tot een glad mengsel.

Zeef in een andere kom de patentbloem, met de cacao, een snufje zout en het bakpoeder. Voeg alles toe aan het andere mengsel en mix het rustig door elkaar, tot een egaal beslag.

Haal het ingekookte bietensap van het vuur en laat het afkoelen. Tip: zet het pannetje in een bak met ijskoud water, zo koelt bietensap sneller af. Met de sap met de room en voeg dit mengsel al roerend in een dunne straal toe aan het beslag. Mix dit ongeveer nog vijf minuutjes tot een mooi luchtig beslag.

Vul de cakevormpjes voor tweederde en plaats ze in het midden van de oven. Laat ze twintig minuten gaar- en bruin bakken. Als je de cakejes uit de oven haalt, laat ze dan goed afkoelen.

cakes

Als de cakejes in de oven staan kun je aan de slag met de topping. Doe de cream cheese, boter en poedersuiker samen in een kom en klop alles tot één geheel. Is het een egale massa geworden? Voeg dan voorzichtig het citroensap toe en klop het tot het een zacht, gladde maar stevig mengsel is.

Spatel de topping met een mes op de afgekoelde cakejes. Voor de finishing touchkun je jouw cupcakes nog versieren met kleurrijke versiersels!

Mmmmm!

cake

Wil je nog meer soorten van Lily’s Cupcakes proeven? In Lily’s Cupcakes receptenboek Pure Verwennerij (€ 14,99) staan tientallen cakejes die zeker de moeite waard zijn om te proeven!

Heb jij dit weekend ook iets te vieren of heb je andere leuke dingen op de planning?

Door Evi

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved