10x motivatie voor de sportschool

Health door Redactie

Het nieuwe jaar is alweer een paar weken aan de gang, de goede voornemens worden steeds minder helder en je zou het eigenlijk al bijna willen opgeven. Niet doen! Het waren niet voor niets je goede voornemens, toch? Als één van jouw goede voornemens het vaker betreden van de sportschool was, hebben wij voor jou tien tips om jezelf te motiveren.

10x motivatie voor de sportschool

- Ga op zoek naar een partner in crime. Maar kies je partner op een wijze manier, want eentje die na een week al afhaakt, daar heb je natuurlijk niks aan. Heb je eenmaal de juiste partner gevonden, dan wordt sporten niet alleen een stuk gezelliger (motivatie!) ze kunnen ook jou moed inpraten om de sportschool in te duiken.

10x motivatie voor de sportschool

- Begin met kleine, haalbare, realistische doelen. Je zelfverzekerdheid zal een enorme boost krijgen als je je doelen haalt, en zelfverzekerdheid is het belangrijkste ingredient in gedragsverandering en het creëren van nieuwe gewoonten.

- De makkelijkste manier om jezelf gemotiveerd te krijgen voor de sportschool is door een reden te vinden die het waard is om voor te trainen. Van galajurk tot hardloopwedstrijd of een betere lichamelijke conditie. Een doel in gedachten helpt.

10x motivatie voor de sportschool

- Denk niet na over het feit of je nu wel of niet naar de sportschool wilt, maar bedenk hoe je je voelt na een work-out en wat het voor je lichaam doet. Gevoelens zijn tijdelijk, als je eenmaal bezig bent zul je je zoveel beter voelen.

- Luister naar je favoriete muziek om jezelf lekker wakker te schudden. Lady Gaga, Madonna, Katy Perry... ?

- Weet je wat motiveert? Weten dat jij keihard lekker bezig bent en dat anderen dat niet doen. Als je uit gaat zullen mensen vragen waarom jij straalt, want van work-outs ga je stralen.

- Als je het jezelf kunt veroorloven, huur een personal trainer in voor een paar weken. Dit kun je ook samen met je vriendinnen doen om de kosten te kunnen delen. De personal trainer kan jou precies vertellen wat je moet doen en hoe je het moet doen om je doel te bereiken. Personal trainer echt te duur (begrijpelijk), flirt met die leuke jongen van de sportschool, wedden dat 'ie gratis en voor niets helpt met je oefeningen (een leuke jongen in de sportschool is natuurlijk ook wel een hele fijne motivatie om naar de sportschool te gaan!).

10x motivatie voor de sportschool

- Lees fitness magazines en blogs. Je leert niet alleen over nieuwe oefeningen, het is tegelijkertijd ook super motiverend om al die succesverhalen te lezen.

- Maak een routine voor jezelf en houd je eraan. Op een gegeven moment zal je dag niet compleet voelen zonder je work-out.

10x motivatie voor de sportschool

- Niet teveel denken en praten en wat meer doen. Je kunt alles wel gaan over-analyseren en het er continu en met iedereen over hebben, maar uiteindelijk moet je het wel doen.

Bron: Shape Magazine
Beeld: Weheartit

Was sporten een van jouw goede voornemens voor 2012? Deel je tips!

Door Annemerel