Keukenprinses: zoete zaligheid

Food door Redactie

Elke week mogen we de keukenprinses uithangen! De ene keer houden we van zoet of kiezen we voor een hip hapje, de andere week bereiden we een lazy lunch! Schorten aan ladies, garde gereed en let's start cooking!

Dit keer een zoete zaligheid, want het is bijna Valentijn! Wil je je vriendje, vriendinnetjes of misschien wel je ouders verrassen met iets lekkers op deze lovely day? Dan zijn deze hartvormige koekjes om te smullen!

Wat heb je nodig

Voor de koekjes:
- 675 gram bloem
- 3 theelepels bakpoeder
- 225 gram boter
- 225 gram suiker
- 1 ei
- 1 eetlepel melk
- Snufje zout
- Poedersuiker
- Bakpapier

Voor de versiering:
- Gekleurd glazuur (kant-en-klaar te koop in de supermarkt)
- Spuitflesje (als je tekstjes op je koekjes wil zetten)

suikerkoekjes

Aan de slag:
Zeef de bloem en bakpoeder in een kom en voeg daar een snufje zout aan toe. Mix in een andere kom boter en suiker tot een mengsel en voeg daar het ei en de melk aan toe. Zet dan de mixer op een lage stand en voeg geleidelijk het bloemmengsel toe en mix dit tot een deeg.

Verdeel het deeg in tweeën en wikkel het in bakpapier. Leg het deeg –in bakpapier verpakt- twee uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190 °C.

suikerkoekjes

Bestrooi het (schone) aanrecht met poedersuiker en rol hierop het deeg uit. Voordat je begint met het deeg uit te rollen, strooi dan ook eerst even wat poedersuiker op de deegroller. Zo voorkom je dat het deeg aan het aanrecht en aan de roller blijft plakken.        

Zorg dat het deeg ongeveer ½ centimeter dik is en laat je liefdescreaties er op los. Wie wil er nu geen lieve hartjeskoekjes met Valentijn krijgen?

Leg de hartjes op de ingevette bakplaat en zet deze in het midden van de oven. Laat de koekjes 7 tot 9 minuten bakken tot deze goudbruin zijn. Daarna moeten je hartjes nog even afkoelen en dan kunnen ze versierd worden met glazuur.

suikerkoekjes

Doe het glazuur in de spuitfles. Teken eerst het buitenste lijntje om vervolgens je figuurtje in te kleuren met glazuur. Als dat droog is kun je er met een ander kleurtje glazuur teksten als I love you of cute op schrijven (wel even de spuitfles schoonmaken tussendoor).

Succes & eet smakelijk!

Bron: cupcakesandcashmere

Door Evi & Annick