Food

Keukenprinses: Annemerel's cupcakes

Weten jullie nog dat we begin deze maand in de Behind the Girlscenes lieten zien dat Annemerel de redactie trakteerde op zelfgemaakte cupcakes? Hmm wij proeven ze in gedachten nog steeds. Wij hebben vandaag het recept voor je.

cupcakes

Benodigdheden (voor 12 cupcakes):

125 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram roomboter
125 gram kristalsuiker
2 eieren
15 milliliter aardbeien vloeistof

1. Als eerste verwarm je de oven alvast voor op 170 graden.
2. Zorg dat je boter op kamertemperatuur is, is 'ie dat niet dan kun je hem een half minuutje in de magnetron zetten. Mix het geheel tot een romige massa.
3. Daarna voeg je geleidelijk de suiker toe.
4. Na de suiker voeg je het bakmeel toe.
5. En ten slotte ook de eieren, blijf ondertussen GOED mixen.
6. Tot slot voeg je de rode aardbeien vloeistof toe, het beslag wordt nu lichtroze.
7. Verdeel de cakevormpjes over de bakplaat, of doe ze in een speciaal bakblik, hierdoor blijven de cakejes mooi van vorm.
8. Laat de cakjejes in de voorverwarmde oven in 20-25 bakken.

cupcakes

Als de cakejes in de oven zitten heb jij alle tijd voor je botercreme.

Benodigdheden voor de topping (voor 12 cupcakes):

250 gram roomboter
250 gram poedersuiker
1 theelepel vanille extract

1. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en mix de boter tot een romige massa
2. Voeg (heel) geleidelijk de poedersuiker toe aan de boter, doe je dit niet, dan zal er een poedersuiker bom in je keuken ontploffen. Geloof Annemerel, zij kan het weten, want zij was niet zo slim om naar het recept te luisteren.
3. Voeg het vanille extract toe.

cupcakes

Als je denkt dat de cakejes gaar zijn haal je er eentje uit de oven en prik je er even met een vorkje in, kun je hem er uit trekken zonder dat er cake aan de vork blijft hangen dan zijn ze ECHT klaar. Haal de cakejes uit de oven en laat de cakejes ongeveer een uurtje afkoelen. Daarna kan de botercreme op de cakejes.

1. Zet de spuitzak in elkaar en doe hem in een hoge vaas. Je vouwt de uiteinden om het glas heen, zodat je makkelijk de boter in de spuitzak kunt doen.
2. Doe niet te veel boter tegelijk in de zak, dit werkt namelijk moeilijker.
3. Spuit netjes toefjes op de cakejes en versier eventueel nog met wat balletjes of gekleurde suiker.

EN je cakejes zijn klaar! Niet in de koelkast bewaren, dan drogen ze uit. Gewoon op kamertemperatuur, of gewoon GELIJK op eten. Nog beter toch?

cupcakes

En, wie gaat er dit weekend de keuken in voor deze heerlijke cupcakes?

Beeld: Annemerel.com

Door Annemerel

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved