Food

Keukenprinses: zoete zaligheid

Elke week mogen we de keukenprinses uithangen! De ene keer houden we van zoet of kiezen we voor een hip hapje, de andere week bereiden we een lazy lunch! Schorten aan ladies, garde gereed en let's start cooking! 

Deze week gaan we voor een zoete zaligheid, namelijk scones! Scones zijn hapjes die absoluut niet mogen ontbreken als je een high tea party houdt. Het zijn een soort minibroodjes die worden belegd met jam en slagroom... smullen!

scones

Wat heb je nodig:
- 300 gr zelfrijzend bakmeel
- 75 g boter
- 1 ei
- 25 g basterdsuiker
- 1 z vanillesuiker
- 125 ml melk
- 1 afgestreken tl bakpoeder
- snufje zout
- aardbeienjam of frambozenjam
- slagroom

Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 C. Bekleed het bakblik met bakpapier en zorg dat de boter op kamertemperatuur is.

scones

Zeef de bakmeel met bakpoeder en het zout. Snijd de boter in blokjes en meng die met het meelmengsel en kneed dat vervolgens met het melk tot zacht deeg.

Rol het uit tot een dikte van 1,5 cm. Gebruik een beker of koekjesvormpjes om vormen van ongeveer 5 cm doorsnede uit te steken.

scones

Bestrijk ze met losgeklopt ei. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze in 10 minuten lichtbruin en gaar.

scones

Snij ze als ze afgekoeld zijn door midden en beleg ze met jam en slagroom.

scones

Succes en eet smakelijk!

Bron: kook.rubriek
Bron beeld: tumblr, food.zombelina

Door Annick

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved