Food

Keukenprinses: hip hapje

Elke week mogen we de keukenprinses uithangen! De ene keer houden we van zoet of kiezen we voor een hip hapje, de andere week bereiden we een lazy lunch! Schorten aan ladies, garde gereed en let's start cooking!

Er zijn van die dagen dat alles tegen zit… Tijd om jezelf dan eens lekker te verwennen. En hoe kan dit beter dan met feel good food! Deze week gaan we voor de zoet gekruide popcorn met komijn, cayennepeper en kerriepoeder. Het maken van deze snack kost je maar ongeveer tien minuten.

popcorn

Dit heb je nodig:
- 1 kopje popcornmais
- 1 el olie (mais- of slaolie)
- ½ kopje suiker
- snufje zout
- ½ tl gemalen komijn (djinten)
- 1 tl kerriepoeder
- ¼ tl gemalen cayennepeper
- ruime kookpan met dikke bodem met deksel

Wat moet je doen:
Verhit een beetje olie in de pan en voeg mais toe. Zet het vuur hoog en doe de deksel op de pan, tot de eerste korrels beginnen te "poppen".

popcorn

Zet het vuur nu laag en laat de popcorn uitpoppen. Voeg vervolgens suiker, een snufje zout, de komijn, kerriepoeder en cayennepeper toe aan de hete popcorn. Roer met een houten spatel alles goed door de popcorn.

popcorn

Haal de pan van het vuur en blijf roeren. Ga met de spatel goed over de bodem, om de caramel die is ontstaan, goed over de popcorn te verdelen en om aanbranden te voorkomen.

Blijf roeren totdat de popcorn is afgekoeld en de caramel knapperig is geworden.

Eet smakelijk!

Bron: Ztrdg

Door Annick

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved