Aardbeien!

Food door Redactie

Ooooh zijn jullie ook zo blij dat het “zomerfruit” langzaam weer in de winkels verschijnt? Eén van de redenen waarom wij op de redactie zo fan zijn van de lente en de zomer is het heerlijke fruit dat ermee gepaard gaat. Framboosjes, ananas, mango’s en na-tuur-lijk AARDBEIEN! Nu moet je nog wel goed zoeken om een goede aardbei te vinden, maar wij lopen graag op de zaken vooruit en geven je tips hoe je je aardbeien kunt eten..

aardbeien

- Op een lekker geroosterd broodje of beschuitje..

aardbeien

- Opgerold in een pannenkoekje, ultiem genieten!

- Of wat dacht je van een lekkere aardbeienslagroom? Wat aardbeitjes en slagroom in de blender.. blend, blend, blend en je hebt een heerlijke semi-gezonde slagroom. Heerlijk op een plakje cake, of om gewoon zo op te eten natuurlijk.

aardbeien

- Je kunt ook bevroren aardbeitjes kopen (verkopen ze in doosjes bij onder andere Albert Heijn), deze eventjes een uurtje uit de vriezer houden (anders krijgt je blender het erg lastig!) en daarna in de blender stoppen. Super gezond aardbeienijs!

- Het kan natuurlijk ook een stuk gezonder. De aardbeitjes in de blender zonder slagroom, super gezond en lekker!

aardbeien

- En wat dacht je van aardbeitjes op een satéprikker om ze vervolgens lekker in wat gesmolten chocola te dopen. LEKKER!

aardbeien

Zonder spinazie...

aardbeien

Met spinazie! (Niet zo vies als het eruit ziet, ECHT waar! Je proeft het niet eens!)

- Trek in een lekkere aardbeien smoothie? Mix wat aardbeien met melk, voeg eventueel nog wat basilicum aan toe (dat is een hele lekkere combinatie) en hup in de blender. Wil je het echt gezond doen? Voeg dan ook nog wat spinazie toe. IEHL? Ja echt meiden. Je PROEFT het niet eens. En het is een super makkelijke manier om aan je vitamientjes te komen.

- Maar naast een smoothie kun je er natuurlijk ook gewoon een lekker vruchtensapje van maken. Lekkere combinatie? Met framboosjes en sinaasappel!

aardbeien

- Aardbeientaart doet het natuurlijk ook altijd goed! Wij hebben DIT recept uitgeprobeerd en het gaat nog lastig worden een taart te bakken die dit heerlijk baksel zal overtreffen (of er alleen maar aan kan tippen..)

aardbeien

- Maak mini waterijsjes! Doe de aardbeien in de blender. Gooi er eventueel wat suiker doorheen als je erg op zoet gesteld bent en verdeel het mengsel over een ijsblokjesvorm. Maak van dik karton een soort van mal waar je gaatjes in prikt op de plekken waar je je stokjes in wilt prikken en plak dit over de ijsblokjes vorm hen. Prik de stokjes door de gaten (bijvoorbeeld een stokje die je gebruikt om sushi mee te eten). En zet dit in de vriezer. Laat het ongeveer een dagje staan ET VOILA, daar heb je je eigen mini ijsjes!

Zijn jullie ook groot aardbeienfans? Wat ga jij als eerst uitproberen met de eerste aardbeien van het seizoen?

Beeld: Weheartit / Annemerel

Door Annemerel