Food

Zoete zaligheid: rainbow cupcakes

Creativiteit is een gave, je hebt het of je hebt het niet. Voor de creatief minder bedeelden onder ons, bieden wij dan weer de uitkomst. Pretty lady Sinem maakt ons leven 'a little bit more fun'. Fashion, items, food, you name it en zij kan er wat mee. In haar DIY's maakt ze leuke dingen nog leuker en moeilijke dingen makkelijk!

Heb jij ook de lentekriebels en heb je genoeg van die donkere kleuren? Ben je toe aan iets lekkers? Dan is het tijd voor een kleurrijke keukenprinses: Rainbow cupcakes!

keukenprinses

Wat heb je nodig:
Voor de basis van de cupcake:
- 435 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 theelepel natriumbicarbonaat soda (Verkrijgbaar bij de Toko en zelfs bij Etos!)- ½ theelepel zout
- 190 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 400 gram fijne kristalsuiker
- 4 grote eieren (Maat L bij de Albert Heijn)
- 300 ml karnemelk
- 1½  theelepel vanille-essence

Voor de creamcheese frosting
- 200 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 200 gram Monchou roomkaas
- 450 gram poedersuiker
- 1 theelepel vanille-essence

Stap 1
. Begin met het verwarmen van de oven op 170 graden. Zeef daarna het meel.

keukenprinses

Stap 2. Gooi hier je natriumbicarbonaat soda, zout en bakpoeder bij. Dit zorgt ervoor dat het beslag luchtiger wordt en dat je geen klontjes krijgt. Zet het gezeefde meel apart, dit heb je later weer nodig.

Stap 3. Pak een nieuwe kom en klop de zachte boter tot het romig is.

Stap 4. Beetje bij beetje voeg je suiker toe tijdens het kloppen. Dit doe je gedurende 3 minuten.

keukenprinses

Stap 5. Wat er nu komt is heel belangrijk: je breekt 1 ei in het beslag TIJDENS het kloppen en over 20 seconden breek je weer het volgende ei (handig als iemand jou hierbij helpt).

keukenprinses

Stap 6. Nu gaan we de karnemelk in een aparte kom mengen met de vanille-essence (1 ½ theelepel), dit heb je straks nodig.

keukenprinses

Stap 7. Begin en eindig met de droge ingrediënten, dus voeg nu eerst een beetje meel, dan een beetje karnemelk, vervolgens weer meel toe. Daarna voeg je karnemelk toe en je eindigt met het meel.

Stap 8. Klop door tot het een egaal goedje is.

Stap 9. Nu ga je het gehele beslag verdelen in kommetjes. Het aantal kommetjes hangt af van het aantal kleurtjes. Aangezien ik heb gekozen voor 5 kleurtjes heb ik 5 kommetjes.

keukenprinses

Stap 10: Doe nu in ieder kommetje een kleine hoeveelheid kleurstof.

keukenprinses

Stap 11: Nu is het tijd om te mengen, kijk eens wat een mooie kleuren!

keukenprinses

Stap 12: Nu kunnen we de cupcake vormpjes vullen met het beslag.  Voor het mooiste resultaat ga je van grote naar kleine schepjes toe.

keukenprinses

Stap 13: Nu kunnen ze in de oven!

keukenprinses

Stap 14: Nu de cupcakes in de oven zitten gaan we beginnen aan de Creamcheese frosting.

Stap 15: Klop het zachte boter weer licht en romig, en voeg er 200 gram Monchou roomkaas aan toe. Blijf kloppen tot het een luchtig goedje is.

Stap 16: Voeg geleidelijk 1½ bus poedersuiker toe.

Stap 17:  Een theelepel vanille-essence kan er ook bij, dit gaat geheel op smaak dus proef eerst of je het nog zoeter wilt of niet. Nu is je frosting klaar!

keukenprinses

Stap 18: Als je met je vinger rustig in de cupcake drukt dan hoort het terug te veren. Als dat zo is kunnen ze uit de oven. Laat ze een kwartier afkoelen voordat je er frosting op gaat spuiten.

Stap 19: Met een spuitzak kan je de frosting erop spuiten. Als je geen spuitzak hebt, kan je het met een boterhamzakje doen. Knip een hoek uit het zakje en spuiten maar!

keukenprinses

Stap 20: Nu is het tijd voor de decoratie, maak het zo gek als je wilt.

keukenprinses

keukenprinses

keukenprinses

Succes en eet smakelijk!

Door: Sinem
(Het recept is van haar nicht Gulhan Inevi)

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved