Food

Zoete zaligheid: pie pops

52

Elke week mogen we de keukenprinses uithangen! De ene keer houden we van zoet of kiezen we voor een hip hapje, de andere week bereiden we een lazy lunch! Schorten aan ladies, garde gereed en let's start cooking!

Deze keer cheesecake pops die wij vonden op Bakerella. Dat zijn lolly's van cheesecake met daaroverheen een laagje chocolade. Hoe lekker klinkt dat! En het ziet er ook nog eens super leuk uit. Een geweldige traktatie, maar ook gewoon leuk als je zin hebt om je eens even flink uit te leven in de keuken. Als je van zoetigheid houdt, en van cheesecake is dit echt een toprecept!

cheesecake pops

Wat heb je nodig?
- cheesecake (zelf maken of kopen)
- kleine ijslepel
- smeltchocolade
- spikkels of andere decoratie
- lollystokjes
- bakpapier
- donkere chocolade in kleine stukjes
- cracker kruimels
- kom
- en houder om de lollies in te laten drogen

Aan de slag:

cheesecake pops

cheesecake pops

Stap 1: gebruik de kleine ijslepel om zoveel mogelijk ballen uit de cheesecake te halen. Probeer niet in de korst van de cheesecake te schrapen. Je hoeft de ballen niet per se te rollen, maar het is mooi om ze zo rond mogelijk te maken.

cheesecake pops

Stap 2: als ze een beetje slap zijn kun je ze in de crackerkruimels rollen, dan worden ze ook makkelijker gevormd.

Stap 3: doe ze in de vriezer, ongeveer 20 – 30 minuten, zodat ze steviger worden.

cheesecake pops

Stap 4: verwarm de chocolade en verzamel je decoraties.

cheesecake pops

Stap 5: als je de ballen uit de vriezer haalt, dip dan eerst het lollystokje in de gesmolten chocolade en steek hem daarna in de cheesecake bal. Daarna doop je de ‘pop’ in de spikkels en andere decoratie. Het is handig als je een kommetje gebruikt waar je de bal helemaal in kan steken.

Stap 6: laat de lolly's drogen en doe ze daarna in de koelkast.

Bron: bakerella

Door Annick

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved