Girlscene bij Koffietijd voor Bugles

Food door Redactie

Vorige week maandag ging Annick samen met Karin van Ze.nl op pad. Op weg naar Bentveld, naar het restaurant van Caspar Burgi voor een workshop ‘vullingen maken’ voor in de Smiths Bugles! De workshop werd gefilmd en tijdens Koffietijd op RTL4 uitgezonden.

girlscene bij koffietijd girlscene bij koffietijd

Misschien heb je het wel gezien: op dit moment loopt de campagne van Smiths: Bugles, hoe vul jij ze? Ongeveer 43% van de Bugles eters blijkt de chips namelijk altijd te vullen met kaas, guacamole, sausjes, enzovoort. Daarom is er nu een wedstrijd gestart. Tot 26 mei kan jij jouw favoriete vulling delen en op 4 juni wordt de top tien bekendgemaakt in Koffietijd. Het publiek kiest de winnaar die € 10.000,- wint!

girlscene bij koffietijd

Voor een uitzending van Koffietijd waren zes bloggers uitgenodigd om hun eigen vulling te maken tijdens een workshop. Samen met Monique (ex-hoofdredactrice van Girlscene.nl) van Culy.nl, Anna van NSMBL, Cynthia van Misslipgloss, Mascha van Beautygloss en Karin van Ze.nl, ging ik aan de slag. Van te voren hadden wij onze favoriete keuken, smaken en gerechten ingestuurd en op basis daarvan was een recept voor ons gemaakt. Kok Caspar Burgi gaf ons allerlei tips.

girlscene bij koffietijd

Ik was nog nooit op televisie geweest, dus dat was natuurlijk wel even spannend! Eerst werd onze entree gefilmd en vervolgens moest iedereen kort iets zeggen over de website waar zij werkzaam zijn. Meewerken aan een televisie-item blijkt veel wachten, maar gelukkig waren er allerlei lekkere hapjes en natuurlijk Bugles in overload!

girlscene bij koffietijd

Omdat de keuken vrij klein was, kregen wij eerst omstebeurt uitleg van Caspar. Ik moest bijvoorbeeld een paprika roosteren en ik wist echt niet hoe dat moest. Na de uitleg gingen wij met zijn allen de keuken in en begonnen we met het bereiden van onze eigen vulling. Super leuk natuurlijk en ik was erg benieuwd hoe de vulling werd!

girlscene bij koffietijd

Omdat ik wel van pittig eten houd, kreeg ik de ‘geroosterde paprikavulling’. Het bleek een ontzettend lekkere vulling! Zeker bij mijn soort Bugles. Anderen hadden een salsavulling, humus kwam ook voorbij en Karin van Ze.nl had een chocoladevulling! Alle vullingen waren super lekker, maar stiekem vond iedereen haar eigen creatie toch het lekkerst.

girlscene bij koffietijd

Al met al was het een super gezellige dag. Leuke meiden en een leuke workshop. Daarnaast was het heel leerzaam om een keertje te zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Het duurde bijvoorbeeld wel vijf uur, en dat voor een item van vijf minuten!

Als jij helemaal enthousiast bent geworden van dit stukje, kan je natuurlijk aan de slag gaan met je eigen recept, maar je kan ook mijn recept uitproberen!

Geroosterde paprika-vulling

Dit heb je nodig:
- 2 rode paprika's
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 rode peper, fijngesneden
- 2 halve abrikozen (uit blik of gedroogd)
- 100 gram chorizo (in plakjes, vleeswaren)
- 1 zak Smiths Bugles Nacho Cheese

girlscene bij koffietijd

girlscene bij koffietijd

Aan de slag:

Stap 1: Begin met het roosteren van de paprika’s. Prik de paprika’s aan een vork en rooster ze op een gasvlam rondom. Ze moeten zwartgeblakerd zijn.

Stap 2: Doe ze in een plastic zak, bind dicht en laat afkoelen.

Stap 3: Vang het sap op en trek de zwarte velletjes eraf.

Stap 4: Fruit de ui en de knoflook in de olie

Stap 5: Pureer paprika’s met sap, rode peper, knoflook en ui en de abrikozen in het bakje van de staafmixer of keukenmachine. Breng op smaak.

Stap 6: Snijd de chorizo heel fijn en meng door de dip

Stap 7: Serveer met Bugles

girlscene bij koffietijd

Bekijk hier het item in de Koffietijd-uitzending van vanochtend!

Ben jij van de vullingen? Zo ja, waar vul jij je Bugles meestal mee?

Door Annick