Zoete zaligheid: oranje boven

Food door Redactie

Elke week mogen we de keukenprinses uithangen! De ene keer houden we van zoet of kiezen we voor een hip hapje, de andere week bereiden we een lazy lunch!  Schorten aan ladies, garde gereed en let's start cooking! 

Om in de Koninginnedagsfeer te komen gaan we ook bij de keukenprinses voor oranje. We maken namelijk oranje tompoezen, hmmmm lekker! In veertig minuten is het te maken, tien minuten voorbereiden en dertig minuten echt aan de slag! Succes meiden!

Wat heb je nodig?
Ingrediënten voor vier tompoezen:
- 250 milliliter melk
- 3 eidooiers
- 25 gram bloem
- 40 gram suiker
- 1/2 vanillestokje
- 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)

Voor het oranje glazuur:
- 100 gram poedersuiker
- beetje water
- oranje kleurstof voor voeding (sinaasappellimonade werkt ook goed)

tompoezen

Aan de slag:

Stap 1. Meng de eidooiers met suiker en de bloem in een kom tot een glad mengsel.

Stap 2. Breng de melk met het vanillestokje in een steelpan aan de kook. Haal dan het stokje eruit, verwijder met een scherp mes het merg en doe dit terug in de melk.

tompoezen

Stap 3. Schenk de melk onder voortdurend roeren bij het eimengsel en giet het geheel weer terug in de pan. Laat dit mengsel tien minuten zachtjes koken.

Stap 4. Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 5. Haal de pan van het vuur en laat de room afkoelen. Om te voorkomen dat er een vel op komt, moet je het af en toe roeren. Je kan ook huishoudfolie over het mengsel leggen, wel zo dat het contact maakt met het mengsel.

tompoezen

Stap 6. Terwijl de room afkoelt leg je de bladerdeegplakjes op een bakplaat waar je bloem op hebt gestrooid of waar je bakpapier op hebt gelegd. Prik met een vork gaatjes in alle plakjes bladerdeeg, zodat het straks niet teveel rijst. Bak het bladerdeeg in ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven lichtbruin.

Stap 7. Maak nu het glazuur. Meng hiervoor de poedersuiker met een beetje water (begin met een eetlepel en voeg eventueel meer bij) zodat het nog stroperig, maar smeerbaar is. Voeg net zoveel oranje voedingskleurstof toe tot je de juiste kleur oranje hebt.

tompoezen

Stap 8. Haal het bladerdeeg uit de oven en laat de plakjes bladerdeeg op een rooster afkoelen. Snijd alle plakjes dan doormidden, zodat je acht even grote rechthoekige stukken krijgt. Besmeer de helft van deze bladerdeeg stukjes met glazuur. Over de andere helft van het bladerdeeg verdeel je de afgekoelde banketbakkersroom en dek je elk gebakje af met een bladerdeegkapje met glazuur. 

tompoezen

Wat vind jij van dit recept?

Door Annick

Bron: allrecipes