Food

Keukenprinses: zoet moederdagontbijtje

Aanstaande zondag is het moederdag. De perfecte dag om je moeder eens goed in de watten te leggen. En dat begint natuurlijk met een goed ontbijt. En als het aan ons ligt, is dat een mierzoet ontbijt. Wij hebben voor jou het recept voor een perfecte French Toast en overheerlijke Lemon & Blueberry Pancakes!

Perfecte French Toast

Keukenprinses: zoet moederdagontbijtje

Benodigdheden:
- 4 eieren
- 200 gram halfvolle melk
- ½ theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel vanille extract
- 1 theelepel suiker
- Snufje zout
- 6 dikke sneetjes wit brood
- Een oven voorverwarmd op 180 graden.

Hoe:
1.
Mix de eieren met de halfvolle melk, nootmuskaat, vanille, suiker en zout in een kom.
2. Verwarm een halve eetlepel boter in een koekenpan.
3. Dip het brood in de mix en laat goudbruin worden in de pan (dit is ongeveer 2 a 3 minuten per kant).
4. Leg de boterhammen die in de pan zijn geweest op een rekje in de oven en laat in ongeveer 8 tot 10 minuten bakken.
5. Laat ondertussen vier eetlepels boter in dezelfde pan bruin worden in zo’n vijf minuten.
6. Haal de French Toast uit de oven en giet er wat Maple Syrup en de bruin geworden boter overheen.

Lemon & Blueberry Pancakes

 Keukenprinses: zoet moederdagontbijtje

Benodigdheden:
- 200 gram bloem
- 3 eetlepels suiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- 200 ml melk
- Snufje zout
- 1 citroen (zowel de zest (geraspte schil) als het sap)
- 1,5 theelepel vanille extract
- 1 groot ei
- 65 gram blauwe bessen
- Stroop of Maple syrup, verwarmd, voor tijdens het serveren.
- 2 eetlepels gesmolten boter

Hoe:
1.
Mix in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en het zout
2. Mix in een andere kom de melk, het sap en het zest van de citroen, laat vijf minuten rusten en voeg dan het ei en de vanille toe, mix ook dit.
3. Gooi de “natte mix” van stap 2 bij de “droge mix” van stap 1 bij elkaar. Roer voorzichtig door elkaar. Roer hier ook de gesmolten boter doorheen.
4. Smelt een beetje boter in een koekenpan met een dikke bodem, gooi ongeveer 20 gram van de mix per keer in de pan en bak aan beide kanten totdat zee en mooie gouden kleur hebben gekregen.
5. Serveer met verwarmde stroop of maple syrup.

Hoe gaan jullie je moeder zondag verrassen?

Bron: The Foodnetwork

Door Annemerel

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved