Food

Keukenprinses: Lentesalade

Makkelijk, gezond, fris en perfect voor de lente! Salades mogen dan misschien een slechte naam hebben en "dieetvoedsel" genoemd worden, wij houden van salades. Snel en lekker! Deze lentesalade met asperges, artisjokken en zongedroogde tomaatjes heeft bij ons al op het menu gestaan en hij is zeker goedgekeurd. Eetsmakelijk!

Benodigdheden:

- 200 gram asperges
- Eetlepel olijfolie
- 2 sjalotjes fijngesneden
- 2 teentjes knoflook
- 350 gram gekookte pasta
- 400 gram artisjokken
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 1 citroen
- 15ml azijn
- 1 theelepel zout
- halve theelepel zwarte peper
- 20 ml olijfolie

keukenprinses lente salade

keukenprinses lente salade

keukenprinses lente salade

keukenprinses frisse lentesalade

frisse lente salade

1. Kook de pasta
2. In een pan met kokend water "blancheer" de in stukjes gesneden asperges in 2 a 3 minuten (blancheren is eigenlijk gewoon kort in kokend water laten garen). Haal ze na 2 a 3 minuten uit het kokende water en spoel af met koud water.
3. In een pan met een eetlepel olijfolie, bak in twee minuten de knoflook en sjalotjes kort even aan.
4. Snij de artisjokken in vieren, de zongedroogde tomaten in reepjes en mix met de asperges, knoflook en sjalotten in een kom.
5. Mix het sap van de citroen en de azijn met olijfolie en meng het door de salade.
6. Breng op smaak met peper en zout.
7. Geniet, geniet, geniet!

Bron: Food for my family

Door Annemerel

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved