Food

Hip hapje: zomerse wraps

Elke week mogen we de keukenprinses uithangen! De ene keer houden we van zoet of kiezen we voor een hip hapje, de andere week bereiden we een lazy lunch! Schorten aan ladies, garde gereed en let's start cooking! 

Deze week kozen wij voor een fijn zomers recept. Wraps kun je op allerlei manieren eten. Warm of koud en belegd met allerlei heerlijke ingrediënten. Wij kozen een lekkere wrap met gerookte kip en avocado. Een lichte maaltijd, perfect voor een zwoele zomeravond. Heel erg lekker en ook nog eens binnen vijftien minuten klaar te maken. We like!

wraps

Wat heb je nodig?
- twee eetlepels mayonaise
- 125 milliliter zure room
- 2 x 150 gram gerookte kipfilet, in repen gesneden
- een rode ui, fijngesneden
- tien bospeentjes, in plakjes
- drie eetlepels munt, fijngesneden
- een rijpe avocado
- een limoen, uitgeperst
- een bosui
- een pak grote wrap-tortilla's (8 stuks)

wraps

Aan de slag:

Stap 1: Roer de mayonaise door de zure room en schep de kip, de ui en de bospeen erdoor.

Stap 2: Breng de kipsalade op smaak met de munt, zout en (versgemalen) peper.

wraps

Stap 3: Halveer de avocado, schil hem en haal de pit eruit.

Stap 4: Snijd het vlees in repen en besprenkel ze met twee eetlepels limoensap.

Stap 5: Snijd de bosui in de lengte door. Halveer de helft nog eens in de lengte en snijd de reepjes doormidden.

wraps

Stap 6: Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 7: Verdeel de kipsalade over de tortilla's en leg de avocado erop.

Stap 8: Bestrooi met de bosui en klap één zijkant over de vulling.

wraps

Stap 9: Rol de tortilla's op en serveer direct.

Succes meiden en eetsmakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

Door Annick

Bron: ah

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved