Zoete zaligheid: frozen yoghurt

Food door Redactie

Elke week mogen we de keukenprinses uithangen! De ene keer houden we van zoet of kiezen we voor een hip hapje, de andere week bereiden we een lazy lunch! Schorten aan ladies, garde gereed en let's start cooking

In de VS is het een hype: Frozen Yogurt. Super lekker, je kunt het kopen bij bijvoorbeeld Frozz, maar je kunt het ook zelf maken! Een heerlijk recept voor op een zomerse dag en ook fijn: je kunt er zoveel mee variëren als je zelf wil. Daarnaast is het heel lekker en gezond (al verschilt de mate van gezondheid wel per variatietip). Wil je echt non calories gaan, dan kun je magere of 0% vet yoghurt gebruiken.

frozen yoghurt
Taylor Swift genietend van haar pinkberry yogurt ijsje.

Wat heb je nodig?
- 2,5 dl. yoghurt (Grieks, halfvolle of volle maakt niet uit)
- 80 gr. suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 125 ml vloeibare slagroom

frozen yoghurt

Aan de slag:
Stap 1:
Klop de yoghurt met de suiker en de vanillesuiker net zo lang tot de suiker is opgelost.

Stap 2: Klop de slagroom tot vla-dikte en schep deze door de yoghurt.

Stap 3: Laat het mengsel in een machine of in het vriesvak of de diepvries bevriezen.

Variatietips:
- Zit je echt in een zoete bui? Doe in een theedoek wat M&M's. Met een hamer of een vleeshamer ga je erop los. Als ze klein genoeg zijn doe je ze in het ijs. Je kan dit ook doen met smarties en dat soort kleine snoepjes.

frozen yoghurt

- Neem Oreo koekjes. Stamp ze fijn of verkruimel ze in je hand. Roer het door je ijs en voor de finishing touch doe je er wat chocoladesaus er door heen. (Je kunt ook wat chocolade hagelslag met melk in de magnetron doen).

- Neem een stroopwafel. Maak de wafel klein en roer het door het ijs.

- Als je gezond wil doen neem je verschillende soorten fruit zoals: aardbeien, druiven, bessen of van die fruitdoosjes van de supermarkt. Schep het door het ijs. En voor 'extra' smaak kan je er siroop in gieten.

- Snel toetje? Neem een fruit doosje met zomervruchten. Verwarm dat in een pannetje zodat de siroop eruit komt. Giet alles over het ijs en voilá: een koud-warm toetje!

frozen yoghurt

- Voor een feestje ijs eten? Neem siroop of en doe er een paar druppels in het ijs. Meng het en je krijgt een leuk kleurtje in je ijs.

Wat is jouw lievelingstoetje?

Door: B

Bron: smulweb