Food

Zoete zaligheid: marshmallows

Elke week mogen we de keukenprinses uithangen! De ene keer houden we van zoet of kiezen we voor een hip hapje, de andere week bereiden we een lazy lunch!  Schorten aan ladies, garde gereed en let's start cooking! 

mashmallow

Deze keer gaan we voor marshmallows. Super leuk voor na een het barbecueën met je ouders of tijdens een avondje om de vuurkorf met je vriendinnen. Een lekker zoet hapje dat je gezellig samen boven het vuur houdt. Maar hoe maak je ze nou zelf?

mashmallow

Wat heb je nodig?
- 500 gram suiker
- 1 eetlepel glucose
- 3 eiwitten
- 20 gram gelatine
- 3,5 deciliter water
- kleurstof
- suikerthermometer
- maiszetmeel
- bloemsuiker

mashmallow

Aan de slag:

Stap 1. Maak de suikersiroop met suiker, water en glucose.

Stap 2. Roer totdat alles mooi gemengd is, maar stop met roeren vanaf het moment dat het kookt. Controleer de temperatuur tot 125°C.

Stap 3. Week ondertussen de gelatineblaadjes in water.

mashmallow

Stap 4. Klop de eiwitten op met een beetje suiker.

Stap 5. Voeg als het eiwit is stijfgeklopt, de suikersiroop toe in een fijn straaltje.

Stap 6. Laat de gelatineblaadjes smelten in een pan. En voeg dit al roerend toe bij het mengsel.

mashmallow

Stap 7. Blijven mixen op de laagste stand tot de grootste hitte eruit is.

Stap 8. Meng 1/2 zetmeel, 1/2 bloemsuiker en leg een laagje in een bakvorm.

Stap 9. Stort de helft van het mengsel in de bakvorm en voeg aan de andere helft kleurstof toe. Meng het goed en giet het bovenop het andere mengsel.

mashmallow

Stap 10. Laat afkoelen in de koelkast. Snijd met een mes dat je inwrijft met een beetje olie.

Stap 11. Bepoeder alle kanten met de bloemsuiker.

Wat vind jij van dit recept?

Door Annick

Bron: mijnreceptenboek

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved