Food

Keukenprinses: tropical smoothie ijslolly

Elke week mogen we de keukenprinses uithangen! De ene keer houden we van zoet of kiezen we voor een hip hapje, de andere week bereiden we een lazy lunch! Schorten aan ladies, garde gereed en let's start cooking!

Als het warm is, heb je meestal alleen maar zin in koude dingen. Drankjes met ijsblokjes, koude salade en als afsluiter een heerlijk koud ijsje! De raketjes zijn inmiddels niet meer aan te slepen in de supermarkt en toch heb jij onwijs veel zin in een lekkere verkoeling. Koop dan al deze ingrediënten en maak je eigen tropical smoothie ijslolly!

Tropical smoothie ijs

Wat heb je nodig voor ong. 6 ijsjes?
- 1 rijpe mango, geschild en in stukjes gesneden
- 1 rijpe banaan, geschild en in stukjes gesneden
- 125 gr ananas, geschild en in stukjes gesneden
- 65 ml versgeperste sinaasappelsap
- 125 ml magere melk
- 65 ml magere yoghurt (in dit recept is vanille yoghurt gebruikt)
- 1 eetlepel honing
- 1 set ijslolly vormpjes

Stap 1: Gooi de stukjes mango, ananas en banaan samen met de sinaasappelsap, yoghurt en honing in de blender. Mix alles tot een mooi en glad geheel.

Stap 2: Vul de vormpjes helemaal tot de top en zet ze daarna meteen in de vriezer. Nu is het wachten geblazen. Het verschilt per vriezer hoe snel de ijsjes helemaal bevroren zijn maar binnen een paar uur moeten ze zeker klaar zijn.

Zin in een andere smaak? Probeer dan deze Berry nice Banana smaak.

Tropical smoothie ijslolly

Wat heb je nodig voor ong. 6 ijsjes?
- 125 ml appelsap
- 190 ml aardbeien siroop
- 250 gr bosbesjes (blauw)
- 65 ml frambozen sherbet
- 65 ml magere yoghurt (kan ook met blauwe bessen smaak)
- 1 set ijslolly vormpjes

Stap 1: Gooi de bosbesjes samen met de appelsap, aardbeien siroop, frambozen sherbet en magere yoghurt in de blender. Mix alles tot een mooi en glad geheel.

Stap 2: Vul de vormpjes helemaal tot de top en zet ze daarna meteen in de vriezer. Nu is het wachten geblazen. Het verschilt per vriezer hoe snel de ijsjes helemaal bevroren zijn maar binnen een paar uur moeten ze zeker klaar zijn.

Tadaaa, je eigen tropical ijsjes! Het is een snel recept en makkelijk te maken. Tip:Maak de ijsjes 's avonds en laat ze de hele nacht in de vriezer staan. Als je de volgende dag de hele dag met je vriendinnen in de zon hebt gechilled, kunnen jullie heerlijk afkoelen met een zelfgemaakt ijsje.

Maak jij weleens zelf ijsjes?

Bron beeld: weheartit

Door Eline

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved