Starten met hardlopen: III (zomereditie)

Health door Redactie

Afgelopen winter schreven we al over hoe in vredesnaam te beginnen met hardlopen, maar nu is het bijna zomer en is het wel weer eens tijd voor een update! "Ik kan nu 30 minuten hardlopen, wat nu?" en "Kan ik mijn zonnebril ophouden met hardlopen?" wij geven antwoord!

Ik kan nu 30 minuten hardlopen, wat nu?

Je kunt het natuurlijk gewoon lekker bij die 30 minuten houden, waarom niet? Je kunt het ook opvoeren naar 40, 50, 60 minuten... Misschien uiteindelijk zelfs wel een (halve) marathon! Zorg dat je een goed schema vindt en probeer jezelf er aan te houden. Belangrijk is wel om niet te snel te veel te willen. Een blessure heb je helaas sneller dan je lief is en daar zit niemand op te wachten, toch? De stelregel is eigenlijk dat je de tijd die je loopt of het aantal kilometers die je loopt niet met meer dan 10% per keer mag verhogen.

nike

Als het zo warm is, heb je toch geen zin om hard te lopen?
Wanneer het overdag ECHT warm is, is hardlopen best een uitdaging. Maar denk maar zo, van de winter vond je het weer te koud! We zouden je niet willen aanraden om midden op de dag te gaan hardlopen als het buiten dertig graden is. Maar eh, om zeven uur 's ochtends valt het meestal nog wel mee en 's avonds om een uurtje of negen is het vaak ook al een stuk beter te doen! En denk maar zo, zolang de zon schijnt terwijl je lekker bezig bent, krijg je dus ook een lekker kleurtje! (Vergeet je dus ook niet in te smeren voordat je naar buiten gaat).

Ik zou wel twee kilo willen afvallen voordat ik op vakantie ga, gaat dat me lukken met hardlopen?
Er zijn maar weinig sporten waarmee je meer calorieën verbrand dan met hardlopen. Maar hoe vaker je loopt, hoe makkelijker het niet alleen voor jou wordt, maar ook voor je lichaam. Hierdoor zal je dus steeds minder calorieën verbranden tijdens het rennen. Daarbij krijg je van hardlopen dus ECHT wel honger. Het is dus geen wondermiddel om eventjes snel een paar kilo mee af te vallen (die bestaan ook niet!)

hardlopen

Kan ik mijn zonnebril ophouden met hardlopen?
Dat kan, het is maar net wat jij fijn vindt. Sommige mensen (zoals wij allemaal) kunnen er echt niet tegen dat er iets "los" zit, anderen hebben er geen enkel probleem mee. Je zou natuurlijk kunnen investeren in een échte hardloop zonnebril als je het echt heel erg belangrijk vindt..

hardlopen

Hebben jullie hardloop-zomer-nummer-aanraders?
Jaaaa natuurlijk! Op de redactie zijn we fan van...

- The Asteroids Galaxy Tour - Heart Attack
- Calvin Harris - Feel So Close
- Madonna - I'm Addicted
- Martin Solveig - Ready 2 Go
- Lady Gaga - Eh Eh (Nothing else I can say)
- Kevin Little - Turn me on
- Destiny's Child - I'm a survivor
- David Guetta ft. Sia - Titanium
- Katy Perry - Part of Me

Door Annemerel (met behulp van mede-redactie-renners Esmee & Claartje)