Keukenprinses: Cherry Cola cupcakes

Food door Redactie

Cherry Cola, mmmm, ik ben er gek op! En ik werd helemaal blij toen ik op internet las over Cherry Cola cupcakes! Helaas was mijn blijdschap snel over toen bleek dat het een heel lastig recept was. Maar, dacht ik: Ik heb genoeg bakervaring, dus waarom kan ik zelf geen recept in elkaar flansen? Zo gezegd, zo gedaan.

cherry cola cupcakes

Ingrediënten voor de vulling
- pak cake mix (ik gebruik die van Home Made)
- Cherry Cola (150 ml)
- kersen (ca. 400-500 gr.)
- cacaopoeder

Ingrediënten voor de topping
- ca. 150 gr. witte chocolade (je kunt ook melk of puur kiezen, naar eigen smaak in te vullen)
- kersen (hoeveelheid gelijk aan het aantal cakejes)
- een druppeltje zonnebloemolie (andere olie kan vast ook wel)

Overige benodigdheden
- oven
- grote kom
- garde
- puntmesje
- vergiet
- cupcake vormpjes
- maatbeker
- theelepel
- eetlepel

cherry cola cupcakes

Aan de slag:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de cake mix in een kom en doe voorzichtig de Cherry Cola erbij. Wacht even een minuutje zodat het schuim van de Cherry Cola kan wegtrekken. Was intussen de kersen en laat ze uitlekken in een vergiet. Als het schuim weg is, roer dan voorzichtig de cake mix en Cola door elkaar.

Stap 2: Het mengsel van de bakmix en de Cherry Cola heeft als het goed gemengd is een raar kleurtje. Niet schrikken, dat komt goed. Doe er nu 1,5 eetlepel cacaopoeder erbij en roer het er goed door.

cherry cola cupcakes

Stap 3: Snij vervolgens de gewassen kersen in stukjes. Je kunt de pitten er eventueel van te voren uithalen met een speciaal apparaat, maar je kunt er ook gewoon omheen snijden. Voeg daarna de kersen toe aan het beslag en roer het mengsel goed. Je kunt de hoeveelheid kersen afstemmen op je eigen smaak, zolang de hoeveelheid beslag maar groter is dan de hoeveelheid kersen. Let op dat je geen kersensap op je kleding krijgt, het is heel moeilijk om dat eruit te wassen.

Stap 4: Vul de cupcake vormpjes voor driekwart met het beslag en zet ze in de oven (160 graden – 25 minuten).

cherry cola cupcakes

Stap 5: Terwijl de cupcakes in de oven staan, kun je alvast de kersen voor de topping wassen. De hoeveelheid kersen is gelijk aan de hoeveelheid cakejes. Op elk cakeje komt één kers als topping.

Stap 6: Verwarm water in een pannetje op het fornuis. Laat dit niet koken! Als het warm is, kun je voorzichtig een bakje erin zetten (let wel op dat dit tegen warmte kan). Hierin breek je de chocola in stukken. Vervolgens voeg je 1 a 2 druppeltjes olie toe. Dit is om het extra vloeibaar te krijgen.

cherry cola cupcakes

Stap 7: Haal de cupcakes na 25 minuten uit de oven. De cupcakes zijn ondertussen goed. Laat deze afkoelen op een rooster (zo kan de warme lucht zowel boven- als onderlangs weg). Roer ondertussen in de chocola.

Stap 8: Als de cupcakes zijn afgekoeld, zijn ze klaar voor de topping. Schep met een theelepel de chocola op de cakejes. Draai een beetje rond met het cakeje, zodat de chocola mooi alle kanten op loopt. Doop vervolgens de onderkant van een kers in de chocola en zet deze op je cakeje.

cherry cola cupcakes

Succes ladies!

Door Irma