Food

Let's POP-sicle (1)

Of de zon nu wel of niet schijnt, ijsjes gaan er bij ons altijd in. Van Magnums tot Raketjes en van Solero's tot bakken Ben & Jerry's. We LOVE it. Maar nog leuker (en daarom ook lekkerder) zijn zelfgemaakte ijsjes. Voordeel? Je weet precies wat er in zit (geen gekke E-nummers dus). Wij vonden deze leuke (en lekkere) recepten voor jullie.

Kokos en mango rijstpudding ijsje


ijsjes

Benodigdheden:
425 gram kokosmelk
200 gram volle melk
1 vanille stokje in de lengte door de helft gesneden
130 gram risotto rijst
400 gram gezoete gecondenseerde melk
250 milliliter water
1 theelepel vanille extract
Halve theelepel zout
2 grote rijpe mango's

1. Mix de kokosmelk en de volle melk in een pan.

2. Haal de zaadjes uit het vanillestokje en roer ze door de kokos- en volle melk heen.

3. Voeg ook de rijst toe, blijf roeren terwijl de pan op het vuur staat.

4. Als het mengsel kookt zet je het vuur laag en laat je het ongeveer 25 minuten koken totdat de rijst zacht is.

5. Roer de gecondenseerde melk, het water, het vanille extract en het zout door de mix heen.

6. Schil de mango en snijd in kleine stukjes, roer de blokjes mango door de rijstmix heen.

7. Doe de mix in de ijsvormpjes en laat in ongeveer vier uur hard worden.

Frambozen yoghurt ijsjes

ijsjes

Benodigdheden
130 gram yoghurt (je kunt ook voor soja yoghurt kiezen)
1 banaan
400 gram frambozen (vers of bevroren)
35 milliliter citroensap
20 milliliter water

1. Mix de yoghurt en de banaan ongeveer 30 seconden in de blender. Doe de mix in een glas en zet apart.

2. Mix de frambozen, het citroensap en het water in de blender.

3. Giet eerst de yoghurtmix in je ijsvormpjes en vul ongeveer voor de helft.

4. Vul de rest met de frambozen mix. Als je heel voorzichtig schudt komt de frambozenmix in "swirls" door de yoghurtmix.

5. Laat in zes uur in de vriezer bevriezen tot ijsjes.

Bananen & Aardbeien ijsjes

ijsjes

Bananen-laag
2 bananen
2 handen spinazie
3 eetlepels vanille yoghurt
65 milliliter water

Aardbeien-laag
400 gram aardbeien
65 milliliter vanilleyoghurt

1. Mix de ingrediënten voor de bananen laag in de blender en zet in een glas apart.

2. Mix de ingrediënten voor de aardbeien laag en zet in een glas apart.

3.Vul de ijsvormpjes met de helft van de bananenmix en laat in een paar uur bevriezen tot ijs.

4.Haal de ijsvormpjes uit de vriezer en vul de rest van het vormpje met de aardbeienmix, zet terug in de vriezer en wacht weer een paar uur totdat ook dit gedeelte is uitgehard.

Limonade ijsjes

ijsjes

Watermeloen-laag
300 gram watermeloen in dobbelsteen blokjes gesneden
30 gram suiker

Citroen-laag
65 milliliter water
30 milliliter suiker
65 milliliter citroensap
30 milliliter sinaasappelsap
1/4 theelepel vanille extract

Bosbessen-laag
260 gram verse bosbessen
130 milliliter water
5 eetlepels suiker
1 theelepel vers citroensap

1. Watermeloen: mix watermeloen en suiker in de blender tot een gladde mix. Vul de ijsvormpjes voor een derde met de watermeloen mix en vries in.

2. Citroen: kook het water en de suiker in een pannetje net zo lang totdat de suiker in het water is opgelost. Haal van het vuur en voeg citroensap, sinaasappelsap en vanille toe. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Als de watermeloenmix volledig is hard geworden in de vriezer kun je de ijsvormpjes tot 2/3 vullen met deze mix. Zet de ijsjes weer terug in de vriezer.

3. Bosbessen: kook de bosbessen, het water en de suiker in een pan, blijf net zo lang koken totdat de suiker is opgelost en de besjes erg zacht zijn. Doe de mix in een kom, stamp de besjes een beetje aan zodat er zoveel mogelijk vocht van de besjes vrij komt. Mix het citroensap door de bosbessen-mix er doorheen. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en als de ijsjes in de vriezer helemaal bevroren zijn kun je de bosbessen-mix in de ijsvormpjes gieten totdat ze helemaal vol zitten.

4. Laat nu nog zo'n acht uur in de vriezer zitten om volledig hard te worden.

Bronnen: Fitsugar, Lilsugar & Kitchnn

Door Annemerel

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved