Food

Smakelijke hapjes in de tuin

Geniet jij ook zo van het lekkere weer en wil je het liefst de hele dag in de tuin zitten? Snappen wij, want er is niets fijner dan genieten van de zon met een paar vriendinnen. Organiseer jij binnenkort een tuinfeest of bij slecht weer gewoon een gezellig etentje bij jou thuis? Wij hebben een paar lekkere, kleine hapjes die te schattig zijn en heerlijk smaken.

Hamburgers lust iedereen wel, of je nou een ontzettend gezonde vegaburger maakt of misschien meer houdt van kip: het maakt niet uit! Hamburgers zijn makkelijk te maken en heel leuk om als klein hapje te serveren. Let maar op!

Mini hamburgers

Zalm en avocado burger

Wat heb je nodig?
– Verse zalm (de hoeveelheid ligt aan het aantal personen)
– Halve rode paprika
– Halve gele paprika
– 2 beschuitjes
– Theelepel zout
– Theelepel peper
– 1 ei
– Kleine bolletjes (mini)

Saus:
– 1 rijpe avocado
– 60 ml mayonaise
– 60 ml crème fraiche
– 1 grote eetlepel melk
– Theelepel azijn
– Theelepel zout
– Theelepel peper

Snij de paprika's en zalm in kleine stukjes en maak het daarna allemaal nog net wat kleiner met een keukenmachine. Je hoeft dit maar een paar seconden te doen. Voeg dit mengsel in een kom samen met twee verkruimelde beschuitjes, zout, peper en een ei, en kneed het tot een fijn geheel. Als het niet goed plakt, kun je er nog een beschuitje aan toevoegen. Beschuit zorgt ervoor dat alles een geheel wordt. Maak met dit mengel kleine hamburgers en gril deze 3 tot 4 minuten aan iedere kant. Hou zelf een beetje in de gaten wanneer ze echt goed klaar zijn. Leg ze vervolgens op de mini bolletjes.

Saus:
Prak de avocado in een grote kom. Voeg de mayonaise, creme fraiche, melk en azijn erbij en klop alles goed door elkaar. Voeg naar eigen mening wat peper en zout toe. Maak je hamburger compleet met een beetje van deze saus erop en een extra plakje avocado. Bon appetit ladies!

Kleine hamburgers

Prima Donna burger

Wat heb je nodig?
– 4 portobello's
– Kleine bolletjes
– 1 ui
– 1 tomaat
– Waterkers
– Blauwe kaas (eventueel)

Saus:
– 1 eetlepel olijfolie
– ¼ ui
– 1 teentje knoflook
– 180 ml ketchup
– 2 eetlepels mosterd
– 2 eetlepels azijn
– 2 eetlepels maple syrup
– 1 eetlepel BBQ saus
– 1 theelepel sambal
– Zout en peper naar smaak

Saus:
Verhit in een klein pannetje de olie. Voeg de ui en knoflook toe en laat dit eventjes fruiten. Gooi vervolgens de rest van de ingrediënten erbij en zorg dat het gaat koken (bubbels). Zodra het bubbelt, zet je het vuur lager en laat je het ongeveer tien minuten zo staan. Als het dik genoeg is, is de saus klaar. Bepaal zelf of er nog wat meer sambal, peper of zout bij moet.

Snij de portobello's bij als ze te groot voor het broodje zijn. Je kunt ze ook in plakjes snijden en zelf bepalen hoeveel plakjes je op je hamburger wilt hebben. Laat ze minsten 30 minuten marineren in de saus die je net hebt gemaakt. Na het marineren gril je de portobello's een paar minuten per kant. Als ze goed gegrild zijn, leg je ze op een broodje en voeg je er eventueel nog wat meer saus aan toe. Maak het broodje nog mooier met een beetje waterkers, tomaat, ui en blauwe kaas! Enjoy!

Hamburgers in de tuin

Italiaanse ballen

Wat heb je nodig?
– 120 ml volle melk
– 250 gram gehakt
– 200 gram Parmezaanse kaas (vlokken)
– 1 teentje knoflook
– 1 ei
– 2 beschuitjes
– 1 mozzarella
– Basilicum
– Tomatenpulp
- Kleine bolletjes

Gehaktballetjes maken:
Voeg de melk, beschuitjes en het gehakt bij elkaar en kneed het goed. Vervolgens voeg je 100 gram Parmezaanse kaas, een teentje knoflook, een ei en wat zout erbij en kneed je alles tot een geheel. Maak van de grote bal zoveel mogelijk kleine balletjes (ongeveer 24).

Verwarm de tomatenpulp in een pannetje en als het goed warm is, mag je de gehaktballetjes erbij doen. Kook dit ongeveer 25 minuten totdat de balletjes gaar zijn. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden en leg op een bakplaat de broodjes klaar. Beleg de broodjes met een gehaktballetje, een lepel vol met de saus die nog in het pannetje zit, 1 theelepel mozzarella en 1 theelepel parmezaanse kaas. Bak dit ongeveer drie minuten totdat de kaas helemaal gesmolten is. Serveer met een paar blaadjes basilicum en klaar is Kees!

Hamburgers klein

Naast een paar lekkere drankjes is het altijd leuk om een paar hapjes erbij te hebben. Zie dit niet als een hoofdgerecht, maar als leuk bijgerecht, kleine hapjes of tussendoortjes. Weer eens wat anders dan kaasstengels en bitterballen.

Hamburgers klein

Als jij zelf een hamburger maakt, wat mag er dan zeker niet op ontbreken?

Bron: Huffingtonpost

Door Eline

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved