Food

Zoete zaligheid: lemonade brownies

Elke week mogen we de keukenprinses uithangen! De ene keer houden we van zoet of kiezen we voor een hip hapje, de andere week bereiden we een lazy lunch!  Schorten aan ladies, garde gereed en let's start cooking! 

Een dagje vrij, wat ga je doen? Lekker even de keukenprinses uithangen, daar heb je zin in! Maar wat moet je maken? Chocolade brownies? Een taart? Wat dacht je van deze citroen brownies? Oké, het zijn niet echt brownies, maar een soort citroen cake. Een heel simpel recept voor een heerlijk cakeje.

brownie

Wat heb je nodig?
- 100 gram boter op kamertemperatuur
- Half kopje droge limonadepoeder (van gewoon een normale theemok)
- 50 gram suiker
- 1 ei
- 2 extra eierdooiers
- 1 eetlepel vanillepoeder
- 100 gram bloem
- Puntje van een eetlepel bakpoeder

brownie
Limonade poeder die je nodig hebt voor de brownie.

Voor het glazuur
- 200 gram suiker
- 2 tot 3 eetlepels limonade, of sap van een citroen
- 1 eetlepel citroenschil

Laten we beginnen met de brownie
Stap 1:
Verwarm de oven op 180 graden. Pak een ovenschotel die je inspuit met bakspray. Zet deze even aan de kant.

Stap 2: Mix de boter, suiker en limonade poeder met een mixer op een hoge stand voor twee minuten tot het een lichte en zachte substantie is.

Stap 3: Doe de eieren, de eierdooiers en de vanille erbij. Mix bij elkaar.

Stap 4: Zet de mixer op de laagste stand en doe de bloem en bakpoeder bij het beslag.

brownie

Stap 5: Als het een geheel is, doe je het in de ovenschotel en verwarm je het in de over voor 15 tot 20 minuten totdat de randjes goudbruin worden.

Stap 6: Laat het even afkoelen buiten de oven.

Nu het glazuur!
Stap 1:
Mix de suiker, limonade en citroenschil in een kleine  schaal.

brownie

Stap 2: Verdeel het over de gehele brownie. Laat het een uur staan voordat je het begint te snijden.

Klaar is kees! Heerlijke, verfrissende limonade brownies!
brownie

Ga jij deze zoete zaligheid ook maken?

Bron: Cookiesandcups

Door: Jitske

LOVE dit artikel
8 meiden hebben deze blog geloved