Food

Bakblogger Eva: Scones

Op bakgebied hebben wij een nieuwe aanwinst: onze bakblogger Eva. Deze keukenprinses gaat voor ons wekelijks een recept bereiden met haar eigen foto’s en ervaringen. Hierbij wisselt ze af tussen “Zoet&Simpel” – niet te moeilijke maar oh-zo-heerlijke recepten voor zoet gebak – en “Bakken voor de brunch” – recepten voor goddelijke brunchgerechten, hoewel je ze natuurlijk ook stiekem op een ander tijdstip kunt bakken.

Deze week: 'Bakken voor de brunch: scones'

bakblogger eva

Ik heb lang na zitten denken over hoe ik scones het beste kan omschrijven aan iemand die ze nog nooit heeft gehad. Het is geen brood, het is geen cake.. Maar het is in ieder geval lekker! Daarnaast zijn ze heel simpel om te maken, heb ik het nog nooit voor elkaar gekregen om ze te laten mislukken en je kunt ze invriezen voor later. Als je ze dan gewoon laat ontdooien en eventueel nog even opwarmt in de oven zijn ze weer helemaal lekker!

bakblogger eva

Ingrediënten:
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 ½ theelepel bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 50 gram ongezouten roomboter
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels suiker
- ¾ deciliter melk
- 1 ei

Stap 1: Verwarm de oven vast voor op 225 graden.

Stap 2: Zeef het bakmeel, zout en bakpoeder boven de beslagkom.

bakblogger eva

Stap 3: Voeg vanillesuiker en suiker toe.

Stap 4: Voeg de boter toe.

bakblogger eva

Stap 5: Klop het ei los met de melk, hou een halve eetlepel van dit mengsel apart!

bakblogger eva

Stap 6: Giet de rest in de beslagkom, kneed de hele boel tot een samenhangend deeg.

bakblogger eva

Stap 7: Maak hier een bal van en rol deze uit tot een lap van ongeveer 2 ½ centimeter dik.

Stap 8: Steek hieruit je scones met een ronde uitsteekvorm van ongeveer 6 cm breed. Als je dit niet hebt, kan je ook een glas gebruiken. Als je liever kleinere scones wilt, kun je ook een kleiner vormpje gebruiken.

bakblogger eva

Stap 9: Leg je rondjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Stap 10: Bestrijk ze met het melk-eimengsel van stap 5.

Stap 11: Bak ze in ongeveer 10 minuten lichtbruin.

Stap 12: Laat ze een beetje afkoelen en enjoy!

bakblogger eva

Ik vind ze zelf zo altijd al erg lekker, omdat ik hou van de zoete smaak die de vanillesuiker eraan geeft, maar met wat slagroom en jam zijn ze ook goddelijk!

Wat eten jullie graag bij de brunch?

Bron: Albert Heijn

Door: Eva

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved