Annemerel's work-out tips voor binnen

Health door Redactie

Als zelfbenoemd hardloopjunkie blijf ik natuurlijk ook in de herfst en winter hardlopen. Maar ik begrijp heel goed dat niet iedereen met storm en regen vrijwillig naar buiten gaat. Natuurlijk willen we de gevolgen van al die kruidnootjes en pepernoten niet op onze heupen terugzien.

work-out binnen

Voor alle eigenaren van een Wii, is de Wii Fit Plus echt een grote aanrader. Met het speciale balansbord doe je yoga-oefeningen, hoelahoep je, oefen je je boks skills en doe je dansjes. Niet alleen goed voor je, ook hartstikke leuk. Ook leuk: je maakt een eigen poppetje aan en het apparaat houdt precies bij hoeveel energie jij verbruikt hebt. Dat is nog eens motiverend!

work-out binnen

Ben jij in het bezit van een iPhone, iPod Touch of iPad? Download dan de App NTC, oftewel Nike Training Club. Met deze applicatie maak jij jouw training op maat. Wil je slank worden, spieren kweken, sterker worden of focussen. Wil jij bijvoorbeeld wat meer spieren? Kies voor "Get Toned" vervolgens vertel jij of je een beginner bent of gevorderd. Daarna kun je je workout kiezen. Iedere oefening wordt voorgedaan en er staat precies bij hoelang je de oefening moet doen voor het beste resultaat. Oh ja het mooiste is, deze applicatie is geheel GRATIS!
work-out binnen

Een andere manier om in beweging te blijven zijn natuurlijk filmpjes met oefeningen. Je hebt de leuke blog "Blogilates" van Cassey. Wij schreven al eerder over de verslavende fitnessblog van Cassey. Haar filmpjes zijn een combinatie van Pilates en Fitness. Op de achtergrond gebruikt ze vaak popmuziek, zoals Carly Rae Jepsen's 'Call Me Maybe'. Met haar enthousiaste aanmoedigingen houd jij het tot de laatste minuut vol!

work-out binnen

Natuurlijk kun je voor de winter ook een abonnement op de sportschool nemen. Dit is absoluut geen overbodige luxe als je graag in beweging bent en nog niet zo veel ervaring hebt met fitness activiteiten. Kies voor een sportschool waar je goed begeleid wordt, ze kun je daar precies vertellen welke oefeningen jij moet doen om fit te blijven of in vorm te komen.

Daarnaast wordt er goed op je houding gelet, zodat jij niet straks met een blessure thuis zit, of een half jaar aan het trainen bent om er vervolgens achter te komen dat jij de oefening al die tijd verkeerd gedaan hebt. Want natuurlijk, sporten kan best leuk zijn... Maar we willen natuurlijk ook wel resultaat zien.

Door Annemerel