Food

Sinterklaasrecepten

Nog heel even, en dan is het 5 december. Deze periode voor Sinterklaas zijn volgens ons uitermate geschikt om heel veel sinterklaassnoep te eten. Dat kun je natuurlijk (al sinds september) kopen in de supermarkt, maar je kunt ook zelf de keuken induiken. Wij geven je recepten voor de lekkerste kruidnoten, pepernoten en gevuld speculaas.

sinterklaasrecepten

Kruidnoten


Benodigdheden:
250 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram donkere basterdsuiker
100 gram zachte boter
2 eetlepels speculaaskruiden
3 eetlepels melk

Werkwijze:
1. Verwarm eerst de oven voor op 150 graden.
2. Vet een bakplaat in met boter, of leg bakpapier op een bakplaat.
3. Zeef het bakmeel boven een kom en maak in het midden een kuiltje. In het kuiltje voeg je de suiker, boter, speculaaskruiden en de melk toe. Kneed en verkruimel het deeg met je handen (maak je handen een beetje vochtig, zodat het deeg niet aan je handen kleeft.)
4. Maak kleine balletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat. Laat ze in in ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven garen.

sinterklaasrecepten

Pepernoten


Benodigdheden:
250 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram vloeibare honing
1 ei
1 eetlepel speculaaskruiden
1 theelepel gemalen anijszaad

Werkwijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Doe de honing, ei, speculaaskruiden en anijszaad in een kom. Zeef het bakmeel en mix alle ingrediënten goed doorelkaar.
3. Leg bloem op het werkvlak en vorm van het deeg repen. Snijd deze repen in dobbelstenen en bak deze in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar in de oven.

Gevulde Speculaas


Benodigdheden:
250 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels speculaaskruiden
150 gram bruine basterdsuiker
150 gram boter
2 eetlepels melk
300 gram amandelspijs
50 gram witte amandelen
1 eidooier

sinterklaasrecepten

Werkwijze:
1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
2. Doe het zelfrijzend bakmeel, de speculaaskruiden en de suiker in een kom en snijd de boter in de mix.
3. Voeg de melk langzaam aan de mix toe.
4. De helft van het deeg rol je uit over een beboterde bakplaat.
5. Spreid het amandelspijs hier over uit, doe dit tot ongeveer een centimeter van de rand.
6. Rol ook het tweede deel van het deeg uit en leg dit over het amandelspijs heen.
7. Klop een eidooier los en bestrijk over de bovenkant van het deeg, besprenkel vervolgens met de geschaafde amandelen.
8. Laat het gevulde speculaas in ongeveer een half uur garen in de oven.

Wat is jouw favoriete sinterklaassnoep?! Duik jij direct de keuken in?!

Bron: Sinterklaasrecepten.nl

Door de Redactie

LOVE dit artikel
5 meiden hebben deze blog geloved