Hoe overleeft mijn skinny jeans de feestdagen?

Food door Redactie

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn, de feestdagen staan weer voor de deur. Gezellig hoor en leuk al die cadeautjes! Een cadeautje waar je misschien niet op zit te wachten? Die drie kilo extra dankzij de hoeveelheid kruidnoten, kerstkransjes en oliebollen die je deze maand gaat nuttigen. Hoe overleeft jouw skinny jeans de feestdagen?

Hoe overleeft mijn skinny jeans de feestdagen?

Bewegen!
Het is koud, donker en tussen alle surprise en kerstcadeautjesstress door heb je eigenlijk helemaal geen tijd voor je work-out. Maak er toch tijd voor, als je regelmatig beweegt kan jouw lichaam een stuk meer hebben. Zorg dat je ook deze maand zo'n drie a vier keer per week minstens een half uurtje beweegt. Loop een stukje hard, of ga naar de sportschool. Geen zin om het huis te verlaten voor je work-out? Wij schreven eerder al over work-out tips voor binnen. Een lekkere lange wandeling over het strand of door het bos helpt jouw metabolisme ook lekker op gang.

Hoe overleeft mijn skinny jeans de feestdagen?

Schrijf het op!
Het is heel erg verleidelijk om jezelf tijdens de feestdagen helemaal te laten gaan en de hele dag door te eten. Eén oliebol, twee oliebollen, drie oliebollen.. Ja, als ze toch op staan? Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de kruidnootjes en kerstkransjes. Hoe verleidelijk het ook is, als je skinny jeans je lief is, houd je je een klein beetje in. Of in ieder geval, op de dagen dat het niet officieel een feestdag is. Je kunt moeilijk 31 dagen lang de hele dag eten, toch? Een makkelijke manier om maat te houden? Alles wat je eet opschrijven. Klinkt misschien saai en overdreven, maar als jij iedere oliebol die je eet op moet schrijven eet je er automatisch een stuk minder. We zeggen niet dat je calorieën moet gaan tellen, dat is weer het andere uiterste, maar nadenken bij wat je eet is helemaal niet verkeerd.

Hoe overleeft mijn skinny jeans de feestdagen?

Zorg dat je geen honger hebt!
Ga nooit met honger de deur uit naar een feestje. De kans dat je je bij binnenkomst meteen op de snacks stort is dan ERG groot. Het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat je jezelf al helemaal volpropt voor het feestje begonnen is, maar met een compleet lege maag is wel weer het andere uiterste.

Kleine porties!
Eet kleine porties. Het is beter om over de dag verspreid meerdere handjes kruidnootjes te eten, dan in één keer een hele zak. Eet tijdens het kerstdiner van alles een beetje, ontzeg je zelf niets, maar eet met mate.

Hoe overleeft mijn skinny jeans de feestdagen?

Vergeet de drankjes niet!
Cola, Fanta, alcohol en vergeet de warme chocomel met slagroom niet. Heerlijk hoor, maar vergeet niet dat ze ook vol zitten met suiker. Drink niet te veel van dit soort drankjes, maar drink wat meer thee en water.

Geniet!
Geniet van alles dat je in je mond stopt. Is het 'slecht', maar heb je er heel veel trek in? Eet het en probeer je niet schuldig te voelen. Als je het dan toch eet, kun je er maar beter van genieten, niet waar? Dan kom je een paar pondjes aan, dat is ook niet het einde van de wereld, toch? Voor je het weet is het januari en is het weer tijd voor goede voornemens, met een beetje inspanning zijn die overtollige pondjes er zo weer vanaf!

Hoe overleeft mijn skinny jeans de feestdagen?

Bron beeld: Weheartit

Door Annemerel