Gezond afvallen met BodieBoost [afgelopen]

Food door Redactie

Charlotte is een 26-jarige meid die moe was van diëten en daarom Bodieboost verzon. Een lifestyle waarbij je MOET snoepen (yes, please!) en alsnog kilo’s afvalt. Benieuwd? Lees het interview met Charlotte en win één van de drie boeken!

Hoi Charlotte, kun je je voorstellen zodat we een idee hebben van wie je bent?
Hoi, ik ben Charlotte, 26 jaar, bedenkster van de BodieBoost afslankmethode en schrijfster van het BodieBoost boek. Ik ben een vrolijke meid die graag alles positief ziet en elke dag geniet van het leven. Ik ben verslaafd aan social media! Verder blog ik graag, hou ik van shoppen, fotograferen, recepten bedenken, uitgaan, met vriendinnen kletsen, op vakantie gaan, uiteten, sporten, filmpjes kijken, en een heel weekend in bed blijven liggen. Eigenlijk alles wat meiden leuk vinden!

char

Waarom heb je BoodieBoost bedacht?
Voordat ik BodieBoost bedacht, probeerde ik veel diëten. Elke maandag startte ik weer met een nieuw dieet en op vrijdag gaf ik het weer op en at dan alles wat los en vast zat. Ik was zo’n type dat geloofde in alle fabeltjes, bijvoorbeeld dat je van bananen aankomt! Gelukkig weet ik nu beter en laat ik me niet meer gek maken. Met succes viel ik 7 kilo af en ben ik al meer dan vier jaar stabiel door BodieBoost. Dat ik eindelijk een stabiel gewicht heb is echt een verademing. Toen mijn omgeving ook afviel met mijn methode is de bal snel gaan rollen en merkte ik dat ik er mensen echt mee kon helpen. En nu is er een boek! Ik ben zo dankbaar.

char

char

Wat is de basis van BodieBoost?
De BodieBoost-methode maakt afslanken leuk en haalbaar. Ik heb een balans gemaakt tussen lekker kunnen eten en toch afslanken. Neem dat verplichte snoepmoment en drink dat heerlijke wijntje (als je wilt natuurlijk ;)). Ik geloof gewoon niet in strenge diëten. Ik heb ze zelf gedaan en viel elke keer weer terug in mijn oude patroon. Het werkte wel even, maar niet voor lang. Elke keer als je dan weer heel streng voor jezelf bent, wil je juist méér eten. Herkenbaar?

char

Maar het was voor jou toch helemaal niet nodig om af te vallen?
Klopt, met zeven kilo erbij zie ik er nog steeds prima uit. Ik heb dan gewoon een gezond gewicht. Maar op mijn vijftiende/zestiende kwam ik terecht in de vicieuze cirkel van diëten. Ik was (en ik denk veel vrouwen met mij) elke dag met mijn gewicht bezig. Het was een obsessie. Op een gegeven moment ging het mij niet meer om de kilo’s, maar wilde ik een eetpatroon ontwikkelen waarbij ik eindelijk rust in mijn hoofd kon creëren. Niet de hele dag bezig zijn met calorieën tellen. En dat vond ik bij mijn eigen methode, BodieBoost. Ik ging relaxter met eten om, kreeg het plezier in eten weer terug en viel daarbij eigenlijk automatisch 7 kilo af. Ik ben er heel rustig en zeker van geworden.

char

Wat houdt BodieBoost in?
BodieBoost is een afslankmethode speciaal ontwikkeld om gemakkelijk te volgen in het echte leven. Waarbij snoep en alcohol mag, dat hoort namelijk ook bij jouw leven. Het moet namelijk wel leuk blijven, zodat je het volhoudt, ook erna. Alles wat bij je dieetplan hoort is gewoon verkrijgbaar in de supermarkt, dus niet raar, duur of anders. Mijn afslankmethode is niet gebaseerd op calorieën. Je gaat vanaf nu in families (voedingsgroepen) denken. Dit zijn: koolhydraten, zuivel, groenten, fruit en eiwitten. Daarvan eet je elke dag twee porties, niet meer en niet minder. Voedingsproducten die bij dezelfde familie horen, kun je flexibel met elkaar wisselen. Voorbeeld: vind je een banaan niet lekker, dan kun je deze wisselen voor een appel. Vind je melk niet lekker, dan eet je yoghurt. Jij beslist en zo voel je je niet beperkt. Tien weken lang volg je de weekmenu’s, supersimpel! Daarna kun je zelf je dagmenu samenstellen. Naast de weekmenu’s volg je twaalf simpele regels, waaronder: snoepen mag, en drink veel water. In het boek kun je de 12 regels terugvinden. Snoepen moet twee keer per week! Of dit nu gaat om een cupcake of 1 bakje chips, als je je verwenmomenten goed plant en je houdt aan de juiste hoeveelheden uit het boek is er niks aan de hand en val je af.

char

Wat is de grootste fout die mensen die willen afvallen maken?
Ik zou het eerder een valkuil noemen, waar ik zelf ook intrapte. Wat je vaak ziet is dat mensen het snel opgeven omdat ze te hoge verwachtingen stellen (bv. Ik wil 5 kilo afvallen in een week). Na één week halen ze hun verwachtingen niet en geven ze het op. Doorzetten is echt essentieel bij afslanken. Wil je gezonder leven of afslanken, dan is het belangrijk dat je haalbare doelen stelt en doorzet. Ik heb echt veel meiden geholpen het afgelopen jaar die het bijna wilden opgeven. Ze zetten door en zijn nu op hun streefgewicht. Zonder jo-jo’en!

Veel meiden weten tegenwoordig niet meer wat nou gezond is, en wat niet. Hoe verander jij hun kijk op eten?
Dat kan ik me voorstellen. Kies voor een levensstijl die haalbaar is, waar jij vrolijk van wordt en wat voor JOU werkt. Probeer andere ‘dieet-informatie’ van buitenaf te vermijden. Dit heb ik toen ook gedaan, me afgesloten van alles wat in bladen staat, op tv, wat modellen doen en me alleen maar aan de BodieBoost methode en de principes gehouden. Daardoor eet ik nu wel bananen, voor de BodieBoost-tijd dacht ik nog dat die me dik maakten. Onzin!

Bij BodieBoost krijg je een hele duidelijke dagelijkse structuur. Namelijk; je eet uit 5 families maximaal 2 porties en je volgt 12 simpele regels. Zo weet je precies wat je eet, wat je doet en wanneer je er bijvoorbeeld een keertje ‘overheen’ bent gegaan. Dat geeft niet, pak het dan direct weer op en ga gewoon verder. Door de formule krijg je heel gemakkelijk inzicht in je eetpatroon.

foto

Hoeveel BodieBoosters heb je al geholpen? Hoeveel kilo val je gemiddeld af met BodieBoost?
Teveel om op één hand te tellen! Je valt 0,5 tot 1 kilo af per week, en verliest 1 cm. Neem wel de tijd: het is geen crashdieet, het gaat geleidelijk. In 10 weken val je gemiddeld 6 kg en 6 cm buikomvang af (afhankelijk van gewicht en lengte). Het resultaat is trouwens blijvend. Omdat Boodieboost zo makkelijk is, ga je niet jo-jo’en.

Als voorbeeld: vorig jaar hielp ik Dahlia (-9kg, -10 cm) en Willemijn (-13 kg en -12 cm) die nu nog steeds op gewicht zijn en super vrolijk!

foto

Hoe kun je BodieBoosten als je nog bij je ouders thuis woont? (En dus niet zelf de boodschappen doet?) Zijn er veranderingen die je kunt maken, ondanks dat?
Goeie vraag, ik adviseer je dan stap 3 uit het boek te gaan volgen: zelf je BodieBoost-dag samenstellen! Zo kun je in je keuze overdag rekening houden met het avondeten. Want als je thuis woont en zelf geen invloed hebt op het avondeten is het heel handig dat je gewoon zelf je ontbijt, lunch, tussendoortjes kiest en die aansluit op het avondeten wat je krijgt thuis. Ik zal hier een blog aan wijden, dus houd mijn blog in de gaten.

foto

Is BodieBoost een afvalmethode of een levensstijl?
Beiden eigenlijk, je valt er zeker door af als je te zwaar bent, maar het is ook een gezonde no-nonsense levensstijl. Het is perfect voor mensen die gezond willen leven, af en toe iets lekker willen eten en zichzelf dat ook gunnen. Voor mij is het nu echt een levensstijl omdat het zo’n automatisme is dat ik er niet meer over na hoef te denken.

salade

Wat is dé tip die je Girlscene-lezeressen mee wilt geven?
Sowieso wil ik als eerste zeggen en dit vind ik zeer belangrijk: iedereen is mooi zoals hij is en hou alsjeblieft van jezelf zoals je bent. Als je wilt afvallen of gezonder leven, neem dan uitgebreid de tijd. Je hoeft de bus niet te halen! Je zult zien dat het resultaat blijvend is, en je niet terugvalt in slechte patronen. Welke afslankmethode je ook kiest, ik vind het belangrijk dat je gaat voor de methode die het beste bij je past en waar je een goed gevoel van krijgt. BodieBoost heeft mijn leven positief veranderd, en ik hoop dat ik jullie ook kan helpen weer gezond om te gaan met eten. Gun jezelf de informatie uit dit boek. Koop eventueel 1 boek en lees het samen met je vriendinnen. Ik ben zelf ook niet van nature slank, ik moet er ook op letten. Stay fit maar vooral stay real!

char

Wil je meer informatie over BodieBoost? Hier koop je het boek, voor €14,95. Wil je Charlotte iets vragen? Dat kan op Twitter via @BodieboostChar, op Facebook of via de blog.

Ben jij super enthousiast en zou jij graag een van drie Boodieboost-boeken willen winnen? Dat kan!
Log in en vul in onderstaand tekstvakje (NIET het reactievakje, maar het tekstvakje onder ‘Meedoen’) je volledige naam en adres (straat, huisnummer, postcode en woonplaats) en telefoonnummer in. De gegevens worden alleen gebruikt als je wint!

Waarom wil jij gezond afvallen met BodieBoost?

Deze winactie is niet meer actief, kijk voor meer leuke winacties op www.girlscene.nl/c/46/winnen
Je mag maar één keer deelnemen per persoon. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Winnaressen worden na afloop van de prijsvraag persoonlijk gemaild, om privacy redenen worden de winnaressen niet op de site gezet.

Meer kans maken? Like meets share of tweet via de linkerbalk! 

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Winnaressen worden na afloop van de prijsvraag persoonlijk gemaild, om privacy redenen worden de winnaressen niet op de site gezet.

Door Milou van Roon