Food

Gezonde party hapjes

18

Op je verjaardag wil je natuurlijk lekkere hapjes serveren. Maar om nou weer met die standaard gefrituurde snacks en bakjes chips aan te komen, is ook weer zo afgezaagd. En, het is ook nog eens ongezond! Girlscene vertelt welke hapjes en drankjes je het beste kunt serveren en welke je beter kan laten staan.

gezonde hapjes10

Nootjes of olijven?

gezonde hapjes

Olijven! Net zoals in olijfolie zitten in olijven veel onverzadigde vetten. En dat is gezond. Deze vetten zorgen ervoor dat het cholesterol lager wordt. Olijven bevatten weinig calorieën en je eet er minder snel veel van zoals bij nootjes. Daar ben je geneigd om steeds een handje vol van te pakken. Wil je toch liever nootjes op tafel zetten? Kies dan voor ongezouten noten.

Rode of witte wijn?

gezonde hapjes8

Het antwoord is rode wijn. Dat komt omdat er in de rode druif meer antioxidanten zitten dan in de witte druif. Deze antioxidanten hebben onder andere een positief effect op het cholesterol. Waar je wel mee op moet passen is dat in de rode druif tannine zit. Deze stof kan ervoor zorgen dat mensen hoofdpijn krijgen van rode wijn. Witte wijn bevat geen tannine dus de hoofdpijn wordt minder getriggerd. Tenzij je natuurlijk te veel drinkt ;)

Harde of zachte kaas?

gezonde hapjes2

Zachte kaas is een betere keuze dan harde kaas. Alle kazen bevatten veel calorieën, maar als je een keuze wilt maken is zachte kaas (zoals brie en geitenkaas) gezonder dan harde kazen (zoals cheddar en Gruyère).

Crackers met kaas of groenten met een dip?

gezonde hapjes4

Groenten met een dip natuurlijk! Kies voor fel gekleurde groenten zoals gesneden wortel, broccoli partjes of tomaatjes want dat staat ook leuk op tafel. Kijk wel uit voor de dip, daar kunnen ongemerkt ook veel calorieën inzitten. Kies voor een dip zonder zure room en mayonaise.

Worstenbroodjes of kleine quiches?

gezonde hapjes5

Het antwoord is kleine quiches. Allebei de snacks bevatten veel vet maar als je tussen deze twee hapjes wilt kiezen, is de quiche de beste optie. Dat komt omdat in de quiches proteïnen zitten van de eieren, calcium van de kaas en ook de vitaminen van de groenten.

Champagne of cocktail?

gezonde hapjes9

Jaja, de champagne wint het van de cocktail. Een glas champagne bevat veel minder calorieën dan een cocktail. Maar drink wel met mate. Proost!

Rosbief of ham?

gezonde hapjes6

Ga voor rosbief! Rosbrief is minder bewerkt, bevat minder verzadigde vetten en bevat drie keer meer ijzer dan ham. Ook bevat rosbief veel vitamine B en dat is weer goed voor de spijsvertering. Redenen genoeg dus om een toastje met rosbief te beleggen.

Wat voor gezonde snacks serveer jij op je verjaardag?

Bron: realsimple.com

Door: Quirine

LOVE dit artikel
37 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

18 reacties

 • 5 jaar geleden silly

  mmmmm... olijfjes en je dieet lijdt er niet onder! mss ook een goed moment om nog eens te kiezen voor een rood wijntje vanavond? waarom ook niet!!

 • 5 jaar geleden Massiekur

  @daphne IDD!!!!!

 • 6 jaar geleden xMelinda

  Wie gaat er nou olijven serveren op een feestje. Ik zie me al aankomen op me verjaardag..

 • 6 jaar geleden Daphne

  De snacks dan he

 • 6 jaar geleden Daphne

  ik wil meer van zo'n artikelen die je helpen bij het kiezen(: én ze zijn lekker makkelijk en snel klaar

 • 6 jaar geleden lobkevermeiren

  handig!

 • 6 jaar geleden sanne-starbucks-love

  lekker en handig

 • 6 jaar geleden Raven, timeless...

  handig!

 • 6 jaar geleden marjolein

  handig en leuk artikel

 • 6 jaar geleden LaureVH

  Merel: dat is exact wat ik zeg.. Rode druiven zijn blauwe druiven. Blijkbaar wordt er wel in Nederland en verschil gemaakt tussen rood en blauw (Nederlandse wikipedia van druivenrassen), maar er is geen verschil. Dat is hetzelfde. Kijk maar eens naar Engelse/Franse bronnen. Het zou mij heel sterk verwonderen dat ik het fout heb. Dat zou betekenen dat mijn professor van Wijnleer het fout heeft, dat de sommelier waarmee ik heb samengewerkt op mijn stage in Frankrijk het fout heeft. Ik heb ook helemaal niet gezegd dat het een slecht artikel is. Het klopt alleen niet wat er geschreven is en dat vind ik jammer. Doe research als je iets schrijft.

 • 6 jaar geleden LaureVH

  "Het antwoord is rode wijn. Dat komt omdat er in de rode druif meer antioxidanten zitten dan in de witte druif. Deze antioxidanten hebben onder andere een positief effect op het cholesterol. Waar je wel mee op moet passen is dat in de rode druif tannine zit. Deze stof kan ervoor zorgen dat mensen hoofdpijn krijgen van rode wijn. Witte wijn bevat geen tannine dus de hoofdpijn wordt minder getriggerd. Tenzij je natuurlijk te veel drinkt "

  Get your facts right! Witte wijn kan ook van rode druiven gemaakt worden. Er kunnen ook witte druiven in rode wijn zitten, maar daar moeten ook sowieso rode druiven in. Maar het kan dus zijn dat een witte wijn uitsluitend van rode druiven is gemaakt. Het verschil is dat bij rode wijn de schil mee gist met het sap, zodat alles rood kleurt. Bij witte wijn wordt de schil eruitgehaald voor de gisting, daardoor blijft het wit. Dat van de tannine, dat klopt omdat dit in de schil zit. Maar de antioxidanten van rode druiven kunnen zeker ook in witte wijn zitten!

 • 6 jaar geleden Janine

  Groenten met een dip is zó lekker! Was laatst op een feestje waar ook groente op de tafel stond en natuurlijk alle ongezonde dingen. Heb me de hele avond gehouden aan de groente en ik voelde me tevreden erna! Had dan toch niet zo'n idee van shit nu voel ik me weer "dik" of iets dergelijks.

  @tnkrbll: Rosbief (van het Engelse roast beef) is een groot stuk rundvlees, gesneden van een mager spierdeel van het rund.

  Klinkt smerig, maar het is best te eten

 • 6 jaar geleden Ibtissam

  leuk Artikel

 • 6 jaar geleden Shannon

  @Tessie, ja het ligt eraan wat voor noten je eet. Zoals ze al zeggen zijn gezouten nouten (en dan vooral cashewnoten) niet goed voor je. Maar (ongezouten!) amandelen bijvoorbeeld wel weer. En ze vergelijken hè, olijven zijn gezonder maar nootjes niet heeel erg ongezond.

  Vind dit een heel fijn artikel, handig zo voor rond de kerstdagen. Dat van rosbief en harde en zachte kaas wist ik niet, heel fijn dus

 • 6 jaar geleden Tessie

  ik lust geen olijven en ook geen quiches. en in andere artikelen zegt Girlscene altijd dat noten en nootjes wel gezond zijn, dus beetje tegenstrijdig.

 • 6 jaar geleden tnkrbll

  wat voor vlees is rosbief?

 1. 1