Angels & Demons: het Bernini Mysterie

Films & Series door Redactie

Was je fan van The Da Vinci Code? Dan vind je "Angels & Demons", oftewel de filmversie van het boek "het Bernini Mysterie", helemáál te gek. De film draait pas vanaf 14 mei in de Nederlandse bioscoop, maar ik kan je alvast erover vertellen...

Het team achter het wereldwijde fenomeen The Da Vinci Code keert terug op het witte doek voor het langverwachte Angels & Demons – Het Bernini Mysterie, gebaseerd op de bestseller geschreven door Dan Brown. Tom Hanks keert terug in de rol van Harvard´s religie-expert Robert Langdon, die wederom tot de ontdekking komt dat krachten met oude historische wortels voor niks terugdeinzen, zelfs niet moord, om hun doel te bereiken.

Het verhaal...
Wanneer Langdon bewijs ontdekt van de wederopstand van een oud geheim genootschap, de Illuminati – de meest invloedrijke ondergrondse organisatie in de geschiedenis – wordt hij tevens geconfronteerd met een bedreiging voor het voortbestaan van de Illuminati´s meest gehate vijand: de Katholieke Kerk. Wanneer Langdon ontdekt dat de tijd wegtikt op een Illuminati bom, vliegt hij naar Rome, waar hij krachten bundelt met Vittoria Vetra, een beeldschone, enigmatische, Italiaanse wetenschapper. Ze zetten uit op een nonstop, met actie gevulde achtervolging door afgesloten cryptes, gevaarlijke catacombes, verlaten catedralen, en zelfs naar het hart van de meest geheime kluis ter aarde. Langdon & Vetra  volgen een 400 jaar oud spoor van antieke symbolen die de Vaticaan´s enige hoop op overleven markeren.

Heb jij al zin om in mei de bioscoop te bestormen om deze film te zien? Ik kan in ieder geval niet wachten!