Brüno

Films & Series door Redactie

Na het succes van Sacha Baron Cohen´s Ali G en Borat films volgt er een film over een ander personage van Sacha: Brüno. Brüno is een over-de-top homoseksuele Oostenrijker, type Jack van Will&Grace. Hij was ook al te zien in stukjes van The Ali G show en komt in juli dus met zijn eigen film.

Toen na de Borat film bekend werd dat Sacha Baron Cohen met een nieuwe film zou komen, probeerden hij en zijn medewerkers eerst nog vaag te zijn over het onderwerp. Maar begin 2008 werd duidelijk dat het om Brüno ging. Er kwamen verhalen dat een presentator uit Oostenrijk rare dingen deed, zoals strippen op een vliegveld en tijdens een kooigevecht zijn tegenstander zoenen en daarna vrijend met hem over de grond rollen.

Hij heeft ook een aantal politici en Ben Affleck geïnterviewd. Die laatste vertelde in een show over het rare interview dat hij had meegemaakt en pas toen de presentatrice vroeg: ‘heette hij toevallig Brüno?’, kwam Ben erachter dat het om een personage van Sacha Baron Cohen ging.
Eind vorig jaar kwamen er foto’s en filmpjes op internet waarbij Brüno een modeshow verstoort en de catwalk oploopt. Tijdens die Fashion Week heeft hij ook in het publiek van de Stella McCartney modeshow herrie geschopt door luidruchtig in zijn handen te klappen, mensen voor hem opzij te duwen zodat hij het beter kon zien en te zuigen op een tampon.

In de film wordt Brüno ontslagen van zijn baan als presentator. Hij gaat dan naar Hollywood en hoopt de ‘meest beroemde Oostenrijker sinds Adolf Hitler’ te worden. Om erbij te horen adopteert Brüno een Afrikaanse baby en sjouwt ermee rond om trendy te lijken.

Trailer van de film

Een stukje van Bruno’s ‘talkshow’

Door onze redactrice Arancha