Filmklassiekers: Some Like It Hot

Films & Series door Redactie

Er zijn van die films die je eigenlijk gewoon een keertje moet zien. Vooral de ouderwetse filmklassiekers zijn leuk om op een druilerige zondagmiddag te kijken. Niet alleen om het verhaal maar vaak ook om de geweldige kleding! Op Girlscene lees je over de grootste, ouderwetse filmklassiekers, waar ze over gaan en hoe de kleding eruit ziet.

Het verhaal:

Some Like It Hot is waarschijnlijk de bekendste film van Marilyn Monroe. Maar buiten dat is het volgens de American Film Institute ook de beste Amerikaanse komedie aller tijden. Nog steeds is het een grappige en leuke film om te zien. Om te maken scheen het wat minder leuk te zijn en dan vooral door Marilyn. Ze moest soms wel 30 keer opnieuw een zin zeggen omdat ze het elke keer fout deed en weigerde weleens haar kleedkamer uit te komen.

Het verhaal: de twee muzikanten Joe en Jerry (Tony Curtis en Jack Lemmon) zien een stel gangsters een moord plegen. Als de gangsters naar hun op zoek gaan, vluchten ze. Omdat er niks anders op zit verkleden ze zich als vrouwen en gaan ze mee met een vrouwenband naar Florida. In de trein op weg naar Florida vallen ze allebei voor Sugar Kane (Marilyn Monroe) de zangeres van de band. In Florida vlucht Joe soms weg van de band om zich te verkleden als miljonair en zo Sugar te versieren. Jerry heeft op zijn beurt sjans met een echte miljonair. Ondertussen zijn de gangsters ook in het hotel om Joe en Jerry te zoeken.

De kleding:

De mannen waren als hun vrouwelijke alter ego’s nogal tuttig gekleed. Marilyn was, zoals vaak, sexy gekleed. Ze droeg meestal jurkjes met diepe decolletés en glitters of wat doorschijn stof hier en daar.

door onze redactrice Arancha