Filmklassiekers: Rebel Without A Cause

Films & Series door Redactie

Er zijn van die films die je eigenlijk gewoon een keertje moet zien. Vooral de ouderwetse filmklassiekers zijn leuk om op een druilerige zondagmiddag te kijken. Niet alleen om het verhaal maar vaak ook om de geweldige kleding! Op Girlscene lees je over de grootste, ouderwetse filmklassiekers, waar ze over gaan en hoe de kleding eruit ziet.

Het verhaal:

Dit is een van de weinige films waar icoon James Dean in speelde. Het laat de tijdgeest van 1955 zien en de generatiekloof die toen speelde. De film wordt in Amerika een beetje gezien als cultureel erfgoed en is nog steeds een klassieker. Dit was James Dean´s eerste hoofdrol en het maakte hem gelijk een legende.

Het verhaal: Het draait om de zeventien jarige Jim Stark (James Dean)die samen met zijn ouders verhuist naar L.A. Hij is een probleemkind die vaak met de politie te maken krijgt en geen goede band met zijn ouders heeft. Hoewel hij op school een vriend vindt in Plato (Sal Mineo) en een vriendin in Judy (Natalie Wood), krijgt hij ook te maken met de ‘gang’ van de school. Zo raakt hij betrokken bij hun gevaarlijke straatracen en lopen dingen uit de hand.

De kleding:

De look die James Dean in de film heeft is bijna net zo legendarisch als hijzelf. Door het rode jasje wat hij droeg werden leren jasjes ontzettend populair. Hoewel het volgens sommige bronnen helemaal geen leer, maar katoen was. Hij droeg ook strakke witte T-shirts in de film. Na het succes van de film ging de verkoop daarvan dan ook als een gek omhoog.

door onze redactrice Arancha