Filmklassiekers: West Side Story

Films & Series door Redactie

Er zijn van die films die je eigenlijk gewoon een keertje moet zien. Vooral de ouderwetse filmklassiekers zijn leuk om op een druilerige zondagmiddag te kijken. Niet alleen om het verhaal maar vaak ook om de geweldige kleding! Op Girlscene lees je over de grootste, ouderwetse filmklassiekers, waar ze over gaan en hoe de kleding eruit ziet.

Het verhaal:

Deze filmmusical is gebaseerd op Romeo en Julia. Maar dan in een moderner jasje door het gebruik van gangs en de spanning die er tussen de Amerikanen en Zuid-Amerikaanse immigranten heersten. De hoofdrollen waren eigenlijk aangeboden aan Elvis Presley en Audrey Hepburn, maar die hadden geen tijd. De film won uiteindelijk wel tien Oscars en is vandaag de dag nog steeds populair. Zo is het bijvoorbeeld de lievelingsfilm van Jennifer Lopez.

Het verhaal: de twee rivaliserende straatbende´s de Amerikaanse Jets en de Puerto Ricaanse Sharks krijgen een probleem als Tony(Richard Beymer), de beste vriend van de bendeleider van de Jets, en Maria(Natalie Wood), de zus van de bendeleider van de Sharks, verliefd op elkaar worden. Maria en Tony besluiten samen weg te lopen, maar voor ze dat kunnen doen is er een groot gevecht tussen de bendes gepland. Maria stuurt Tony om het te stoppen, maar het gaat verschrikkelijk mis.

De kleding:

De jongens droegen simpele, mannelijke kleding. Jeans en donkere shirts, vaak met Converse sneakers eronder. De vrouwen droegen vrouwelijke jurkjes, maar het bleef wel netjes; wat je ook in de film ziet terugkomen. In één scene vraagt Maria aan haar schoonzus of het decolleté van haar jurk wat lager mag, maar dat mag absoluut niet.

 door onze redactrice Arancha