Filmklassiekers: Breakfast at Tiffany’s

Films & Series door Redactie

Er zijn van die films die je eigenlijk gewoon een keertje moet zien. Vooral de ouderwetse filmklassiekers zijn leuk om op een druilerige zondagmiddag te kijken. Niet alleen om het verhaal maar vaak ook om de geweldige kleding! Op Girlscene lees je over de grootste, ouderwetse filmklassiekers, waar ze over gaan en hoe de kleding eruit ziet.

Het verhaal:

Voor de meeste vrouwen de klassieker der klassiekers: Breakfast at Tiffany’s. De film is gebaseerd op het boek van Truman Capote. Hij vond het overigens vreselijk dat Audrey Hepburn voor de film was gecast. Hij wilde graag zijn goede vriendin Marilyn Monroe in de hoofdrol. Hoewel zij ook in de film wilde spelen, waren de makers van de film het daar niet mee eens. De film heeft een Oscar winnend nummer voortgebracht: Moon River.

Het verhaal: Bekend is natuurlijk dat Holly Golightly (Audrey Hepburn) graag haar ontbijt eet, terwijl ze in vol ornaat naar de ruit van juwelier Tiffany’s staat te staren. Ze woont in een appartement met haar kat en hoe ze haar geld verdient is een vaag gegeven. Er wordt gesuggereerd dat ze geld krijgt door op platonische afspraakjes met mannen te gaan. Ze raakt bevriend met schrijver Paul Varjak (George Peppard), hij is gefascineerd door haar extravagante levensstijl en ze zijn erg op elkaar gesteld. Na allerlei dramatische ontwikkelingen in Holly’s leven is het de vraag of Holly en Paul ooit samen zullen komen.

De kleding:

Holly’s verschijning in de little black dress, met een knot in haar haar en een lange sigarettenhouder in haar hand is een iconisch plaatje. Ook parelkettingen en een Wayfarer zonnebril zijn kenmerken van Holly’s look. De hele film is alleen al qua kleding een feest om naar te kijken. Veel van de jurken in de film zijn door Audrey’s vaste ontwerper Givenchy gemaakt.

door onze redactrice Arancha