The Imaginarium of Dr. Parnassus

Films & Series door Redactie

The imaginarium of Dr. Parnassus is de laatste film van Heath Ledger. Hij was bezig met de opnames toen hij overleed. Dat maakt de film natuurlijk heel bijzonder...

Het verhaal

De film gaat over een theatergroep waarvan de leiding in de handen ligt van Dokter Parnassus. Hij is onsterfelijk en is 1000 jaar oud. Het publiek kan bij zijn show naar een andere realiteit en Parnassus heeft het vermogen om de macht te hebben over hun verbeelding. Door weddenschappen met de duivel te sluiten heeft hij het eeuwige leven en de eeuwige jeugd. Maar in ruil daarvoor zou zijn eerste kind op zijn of haar zestiende het eigendom van de duivel worden.

Zijn dochter Valentina wordt ondertussen bijna zestien en Parnassus wil haar absoluut niet kwijt. Hij maakt een nieuwe weddenschap met de duivel: degene die het eerst vijf zielen weet te verzamelen krijgt Valentina. Parnassus heeft hulp nodig en geeft de hand van zijn dochter weg aan degene die hem helpt.

De eerste clip van The Imaginarium of Dr. Parnassus met Heath Ledger

Heath speelt Tony die bij de theatergroep komt en meehelpt met het redden van Valentina. Ze hebben zijn dood ‘opgelost’ door Tony een andere vorm aan te laten nemen, elke keer als hij in een andere realiteit zit. Heath had namelijk alle stukken in de ‘echte wereld’ al gefilmd. Johnny Depp, Jude Law en Colin Farrell spelen de andere Tony’s. Ze vonden het een eer om hem op te volgen en hebben allemaal hun loon aan Heath’s dochter Matilda geschonken.

De film is in première gegaan in Cannes en is niet heel goed ontvangen. Maar dat zal de vele fans van Heath niet tegenhouden om er naartoe te gaan. Model Lily Cole speelt trouwens Valentina!

De première staat in Nederland gepland op 24 september.

 door onze redactrice Arancha