De leukste Disneyfilms

Films & Series door Redactie

Er komen steeds meer animatiefilms uit met betere kwaliteit of misschien zelfs 3d in de bioscoop. Toch blijven de klassiekers altijd het mooist... zoals Bambi of De Leeuwekoning.

Een van de meest mooiste Disneyfilms is natuurlijk Bambi. Wanneer Bambi zijn moeder verliest, wanneer de lente komt, wanneer Bambi voor het eerst kan praten... deze staat dan ook op nummer één.

Op nummer twee staat De Leeuwekoning. De leukste liedjes komen in deze film voor. ''Als ik een sterke koning ben, dan ken ik geen gevaar''.. Heerlijk om mee te zingen en natuurlijk allemaal huilen wanneer zijn vader overlijdt maar wel weer helemaal blij worden wanneer Simba een relatie krijgt met Nala!

Op nummer drie staat onze apenman Tarzan. Leuk om te zien hoe Tarzan wordt opgevoed terwijl hij het idee heeft dat hij er niet thuis hoort. Ook is het altijd weer fijn om eraan herinnerd te worden dat mensen fout bezig zijn. Je gaat de mensen er letterlijk door haten, wanneer ze de apen proberen neer te schieten. Vooral mooi is de relatie die ontstaat tussen Tarzan en Jane... maar het mooiste blijft toch dat Tarzan uiteindelijk inziet dat hij er wel thuishoort.

Op nummer vier staat Belle en het Beest. Disney heeft waarschijnlijk met deze film duidelijk willen maken dat liefde niet alleen maar om uiterlijk gaat maar voornamelijk om het innerlijk. Het is een soort sprookje en wanneer je de film kijkt wil je niet dat hij eindigt. De droom van ieder meisje... in een té mooie jurk dansen met je geliefde in de grootste balzaal van het kasteel.   

Op nummer vijf staat Keizer Kuzco. De film kwam iets later uit dan de hierboven genoemde Disneyfilms maar is zeker een kijkje waard. De humor in de Disneyfilm is geniaal. Het verhaal is erg origineel en vernieuwend. Deze film is vooral leuk als je iets ouder bent, je snapt de humor dan véél beter dan wanneer je pas vier jaar oud bent en dat nog helemaal niet snapt.

Op nummer zes staat 101 Dalmatiërs. Welke film is nou schattiger dan deze? Met honderden hondjes die proberen te ontsnappen van Cruella de Vil. Het liefste aan deze film is als de vijftien pups geboren worden van Pongo en Perdy.

Op nummer zeven staat Peter Pan. Wie zou er nou niet willen leren vliegen? Of zou het niet ontzettend leuk zijn als Neverland echt zou bestaan? Dan zouden we nooit meer naar school hoeven en altijd kunnen spelen. Iedereen wenst Peter Pan te zijn..

Op nummer acht staat Mulan. Deze meid wil laten zien dat ze kan vechten en dat laat ze zien ook. Vroeger was het namelijk zo dat vrouwen niet in het leger mochten en Mulan wilde bewijzen dat dat wel kon... nou ja, wel vermomd als een man dan!

Op nummer negen staat Up. Een geheel nieuw en origineel verhaal gecombineerd met nieuwe getekende animatie. Een perfecte combinatie met véél humor.

Op nummer 10 staat Aladdin. Een vliegend tapijt, een aapje als huisdier een een lamp waarbij je van alles kan wensen wat je maar wil! Wie wilt dat nou niet? Het mooie aan elke Disney film is dat er altijd een karakter in zit die slecht is. Deze moet verslagen worden en in Aladdin is dat Jafar. Ook is er een verboden liefde in deze film. Dan hebben we het natuurlijk over Aladdin en Jasmine die niets met elkaar mogen beginnen omdat Jasmine een prinses is en slechts met een prins mag trouwen.

Nog zo'n fijne hondenfilm: Lady en de Vagebond staat op nummer elf. Een rijke vrouwelijke hond wordt verliefd op een echte rashond. Vagebond moet een keuze maken tussen zijn ruige leventje en zijn liefje. Met veel romantische scenes in deze film zou je hem bijna kunnen kijken met je lover! (Als hij/zij van Disney houdt, tenminste...)

Op twaalf staat Finding Nemo. Een vader die zijn vrouw en ongeboren kinderen verliest is een van de meest tragische gebeurtenissen die je je kunt voorstellen. Gelukkig behoudt hij één ei... Nemo. Nemo wordt meegenomen door mensen en ziet zo de hele onderwater wereld. Alleen is zijn vader wel doodongerust en probeert Nemo terug te vinden.

Op dertien staat Assepoester. Assepoester is ook een van de klassiekers. Je verkleden als een prinses, opmaken als een prinses en om het af te maken een kroontje met de glazen muil. Oh en niet te vergeten de prins op het witte paard waarvan ik vind dat hij wel bestaat!

Mijn eigen absolute nummer één heb ik niet, omdat elke Disneyfilm geweldig is. Pas sinds vorig jaar had ik Keizer Kuzco gezien bij een vriendin thuis en vanaf de eerste minuut was de film geniaal maar toen ik klein was vond ik toch Bambi, De Leeuwekoning en Belle en het Beest het leukst!

Vind jij een Disneyfilm te gek maar staat deze er niet tussen? Laat het ons dan weten!

Je kunt hier al deze dvd's kopen!

Door Shelley