De Gelukkige Huisvrouw

Films & Series door Redactie

Vanaf 15 april draait ''De Gelukkige Huisvrouw'' in de bioscoop. Lea's leven lijkt perfect: mooie kleren, leuke vent en lekker veel geld op de bank. Totdat haar man besluit een kind te willen. Lea stemt erin toe maar raakt zichzelf kwijt... lukt het om zichzelf terug te vinden?

''De Gelukkige Huisvrouw'' was een boek (van Heleen van Royen), werd later een toneelstuk en is nu een film. Met in de hoofdrol niemand minder dan Carice van Houten en Waldemar Torenstra!

-

Waar gaat de film over?

Lea Meyer is gelukkig: man Harry adoreert haar, brengt het geld met bakken binnen en is, net als Lea zelf, dol op seks. Kortom; Lea's leven is perfect totdat Harry zegt dat hij een kind wil. De bevalling van Harry Junior is een uitputtingsslag. Lea's onverslaanbare humor en optimisme leggen het af tegen het natuurgeweld. Terwijl Harry een intens gelukkige vader is, voelt Lea geen enkele band met de baby. Ze krijgt waanvoorstellingen, zakt weg in psychose en wordt verplicht opgenomen. Aanvankelijk steekt ze de draak met de psychiater, de therapie en met 'de gekken' om haar heen. Maar gaandeweg ontdekt ze dat haar medepatiënten mensen zijn met hele herkenbare angsten en dat er, onder haar onaflaatbare poging van alles een grap te maken, een hoop onverwerkt verdriet schuilt. Eenmaal thuis lukt het haar niet de draad weer op te pikken; ze past niet meer in haar oude leven en zal moeten afrekenen met het verleden voordat ze Een Gelukkige Huisvrouw kan worden.

-

De trailer van de film bekijk je hier. Wij zijn erg benieuwd naar de film! En jij?