No one knows about Persian Cats

Films & Series door Redactie

Hou je van films en ook nog eens van muziek? Dan is deze film misschien wel wat voor jou. No one knows about Persian Cats draait om het leven van verboden Iraanse muziekgroepen. Het is een film vol actie, drama en heel erg goede muziek. Zelfs de heavy-metal muziek in de film is aanstekelijk. Dus voor alle muziek en filmliefhebbers is dit zeker een aanrader om te kijken!

Je volgt zangeres Negar en haar vriend Ashkan. Zij willen een rockband vormen en vervolgens in het buitenland optreden. In Iran is bijna alle vorm van muziek verboden, dus alles gaat in het geheim en ondergronds. Het tweetal heeft plannen om naar Europa te vliegen met een nep paspoort, maar die moeten ze eerst zien te regelen. Ook hebben ze nog een paar bandleden nodig. Nader, een muziek promotor probeert hen aan een paspoort en nieuwe bandleden te helpen. Ondertussen toert het drietal door het land om andere muzikanten op te zoeken. Ze komen terecht bij heavy-metal bands, in koeienstallen en geheime ondergrondse ruimtes. Iedereen is doodsbang om gearresteerd te worden. Toch hebben ze die angst over om muziek te maken, want dat is hun grootste passie.

-

De film is extra spannend, omdat het verhaal niet verzonnen is. Ook spelen de acteurs gewoon zichzelf, wat het nog extra knap maakt. Er zijn helemaal geen professionele acteurs gebruikt. De film is in twintig dagen opgenomen. Na de vertoning van de film in het buitenland, hebben de filmmaker en ook veel acteurs moeten vluchten naar het buitenland. Andere muzikanten die voorkomen in de film zitten nu nog steeds ondergedoken. Zij zijn niet meer veilig in eigen land.

Wil je wel eens wat muziek horen van Ashkan en Negar? Dat kan, want ze toeren op het moment door Europa met hun band. Check hun Myspace. Ook kun je hun nieuwste album online kopen.

-

Ben je ook benieuwd naar de film? Bekijk de trailer hier:

 

Door Renske