August Rush

Films & Series door Redactie

Muziek, liefde en drama. Dat zijn de ingrediënten voor de film August Rush. Deze film gaat over de jonge, getalenteerde August Rush. Terwijl hij op zoek gaat naar zijn ouders, ontdekt hij zijn liefde voor muziek. Je kan je helemaal laten meeslepen in het romantische verhaal. Zoek je een goede feelgood movie? Dan is dit zeker een aanrader!

Per toeval ontmoeten twee jonge muzikanten, Lyla en Louis, elkaar in New York. Ze beginnen een relatie, maar die wordt verboden door de vader van Lyla. Later blijkt zij zwanger te zijn, maar zij mag het kind niet houden. Haar vader vertelt haar dat het kind is overleden tijdens de geboorte en stuurt het vervolgens naar een weeshuis. Al die tijd zit August in een weeshuis, dromend van het moment waarop hij zijn ouders ooit zal zien. Hij besluit te ontsnappen en New York in te trekken. Hij voelt dat de muziek hem naar zijn ouders leidt, dus volgt hij de muziek. In New York wordt August al snel opgenomen in een groep van muzikale straatjongens. Toch zoekt hij naar meer publiek en komt hij telkens ergens anders terecht. Hij rust niet voordat hij zijn ouders heeft gevonden, en zij elkaar.

-

De acteurs zijn vrij bekend. Zo spelen Jonathan Rhys Meyers, (bekend van onder andere Alexander en Matchpoint), Keri Russell en Robin Williams een grote rol. De hoofdrol wordt gespeeld door een hele talentvolle jongen: Freddie Highmore. Hij heeft al gespeeld in Finding Neverland, Charlie and the Chocolate Factory en The Spiderwick Chronicles. Iedereen kent hem nog als het kleine, schattige jongetje, maar hij is ondertussen al 18!

Wil je wat muziek horen van de film? De soundtrack is de koop op bol.com. Ook kun je het boek en de dvd (€7,99) daar kopen.

Bekijk hier de trailer:

-Door Renske