DVD-tip: Angus, Thongs & Perfect Snogging

Films & Series door Redactie

De makers van 'Bend it like Beckham' maakten in 2008 de film: Angus, Thongs & Perfect Snogging. Deze keer draait het niet om voetbal, maar om jongens, zoenen en de liefde.

Het begon met de populaire boekenserie, die je misschien al wel kent. Louise Rennisson begon met het boek: ‘Tijgers, tanga's en tongzoenen’, waar de film ook op gebaseerd is. De boeken zijn de dagboeken van Georgia Nicholson, een op en top puber. Omdat de boeken zo succesvol waren, zijn er na het eerste nog veel meer delen uitgekomen. In Nederland zijn er nu zo'n acht uit, en in Engeland al tien!

-

Zoals ook in de boeken draait de film om Georgia Nicholson, een echte drama queen. Haar ouders begrijpen haar niet, maar gelukkig heeft ze haar vriendinnengroep nog. Ze noemen zich de 'Ace-Gang' en komen met zijn vieren het saaie schoolleven door. Wanneer de twee broers Tom en Robbie nieuw op school komen, begint het verhaal pas echt. Georgia besluit meteen al om jacht te maken op Robbie, die voor haar is als een droom die uitkomt. Er zijn alleen twee problemen: ten eerste lijkt Robbie meer interesse te hebben in aartsvijand Lindsay. Ten tweede heeft Georgia nog nooit gezoend. Om helemaal voor Robbie te gaan bedenkt Georgia een aantal plannen, om te laten zien dat zij de juiste vriendin voor hem is. En terwijl Georgia druk bezig is met haar plan, werken haar ouders en vriendinnen helaas niet allemaal erg goed mee.

 

Je koopt de dvd hier voor € 9,99. Natuurlijk zijn ook de boeken te koop. Wil je er ook eens eentje lezen? Kijk dan hier.

Door Renske